„No borders” un start de succes în colaborarea transfrontalieră româno – bulgară

BUCURESTI - 22 iunie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Ascent Group, în parteneriat cu UNPR - Uniunea Naţională a Patronatului Român, BRCCI – Camera de Comerţ şi Industrie Bulgaro – Română, revista Manager din Bulgaria şi revista „Consulting Review” din România a organizat în data de 18 iunie 2009, la Ruse, în Bulgaria evenimentul „No Borders”- o întâlnire de afaceri bilaterală româno-bulgară.

Ascent Group, în parteneriat cu UNPR - Uniunea Naţională a Patronatului Român, BRCCI – Camera de Comerţ şi Industrie Bulgaro – Română, revista Manager din Bulgaria şi revista „Consulting Review” din România a organizat în data de 18 iunie 2009, la Ruse, în Bulgaria evenimentul „No Borders”- o întâlnire de afaceri bilaterală româno-bulgară.

De ce „No borders”?
România şi Bulgaria, două ţări vecine, cu foarte multe asemănări şi totodată cu foarte mare potenţial de cooperare au fost separate mai multe decenii prin graniţe ce astăzi au rămas doar simbolice.
Ascent Group şi-a propus să dărâme această ultimă graniţă imaginară, prin evenimentul „No Borders” organizat la Ruse, în data de 18 iunie 2009, eveniment ce a avut ca scop încurajarea cooperării şi investiţiilor transfrontaliere, facilitarea accesului pe piaţa vecină şi stimularea parteneriatelor de afaceri pentru companiile din ambele ţări.

Evenimentul s-a bucurat de un număr important de participanţi
Evenimentul s-a bucurat de o largă participare, prin prezenţa unui număr de 130 de participanţi, reprezentând companii de renume din Romania şi Bulgaria. Aceasta dovedeşte atât interesul realul pentru investiţii în ţara vecină, cât şi existenţa unei nevoi acute de schimb de informaţii, experienţe şi oportunităţi de afaceri între investitorii români şi bulgari.

Dintre invitaţii evenimentului au făcut parte şi reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Investiţii Străine din România, a Ambasadei Bulgariei in Romania şi Ambasadei României în Bulgaria.
În cadrul evenimentului au avut loc prezentări ale principalelor oportunităţi pe care le oferă fiecare dintre ţări, a climatului legal, fiscal şi investiţional, respectiv reprezentanţii companiilor prezente au adresat întrebări invitaţilor. În cea de a doua parte a zilei au avut loc întâlniri bilaterale intre companiile participante, în scopul încheierii de parteneriate de afaceri.

“No borders” s-a bucurat de un real succes, materializându-se în realizarea de parteneriate de afaceri între companiile din cele doua ţări participante la eveniment.

Taxa de pod – un impediment al colaborării bilaterale româno-bulgare
Una din principalele probleme ridicate de participanţii la eveniment, ca obstacol major în colaborarea transfrontaliera româno-bulgară, este existenţa unui singur pod de legătură între cele două ţări, respectiv existenţa „taxei de pod” de la Giurgiu, o taxă care din perspectiva participaţilor la „No borders” aduce mai multe prejudicii decât beneficii celor două ţări.

Ascent Group încurajează cooperatea în cadrul regiunii
Ascent Group este un grup românesc de consultanţă, cu birouri proprii în România (Bucureşti şi Arad), Bulgaria, Serbia, Cipru şi Republica Moldova, care s-a născut pentru a răspunde unei necesităţi de servicii de consultanţă de înaltă calitate în Europa de Est, având cea mai mare extindere în afara graniţelor Românei.

Ascent Group a derulat deja în anii trecuţi 2 proiecte de încurajare a investiţiilor în Republica Moldova prin organizarea a 2 Business Forumuri la Chişinău, ce s-au bucurat de o largă participare, iar „No Borders” reprezintă un prim proiect de stimulare a cooperării româno-bulgare.

Ascent Group va continua organizarea de astfel de evenimente transfrontaliere care să aducă împreună companii din diferite domenii de activitate cu real interes de investiţii şi dezvoltare.
Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitaţi site-ul www.ascentgroup.ro.


Dina Ţarălungă
PR manager
Ascent Group

Despre Ascent Business Development

Ascent Group este un grup românesc de consultanţă, cu birouri proprii în România (Bucureşti şi Arad), Bulgaria, Serbia, Cipru şi Republica Moldova, care s-a născut pentru a răspunde unei necesităţi de servicii de consultanţă de înaltă calitate în Europa de Est, pentru investitorii străini. Până la ora actuală, Ascent Group este compania românească de consultanţă cu cea mai mare extindere în afara graniţelor Românei.

Tel: 0040-730-582897
E-mail: dina.taralunga@ascentgroup.ro
Bucureşti, 22.06.2009

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ascent-business-development/no-borders-un-start-de-succes-in-colaborarea-transfrontaliera-romano-bulgara