Extins - unica expoziţie de bijuterie de autor din România

BUCURESTI - 11 noiembrie 2008

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Extins - unica expoziţie de bijuterie de autor din România, se va deschide în data de 18 noiembrie, ora 19.00, sub_Cărtureşti, str. Arthur Verona, nr 13.

Extins - unica expoziţie de bijuterie de autor din România

EXTINS | bijuterie contemporană

Extins - unica expoziţie de bijuterie de autor din România, se va deschide în data de 18 noiembrie, ora 19.00, sub_Cărtureşti, str. Arthur Verona, nr 13.


Pentru a doua oară consecutiv, creaţiile mai multor tineri designeri de bijuterii sunt reunite în cadrul unei expoziţii-eveniment ce poartă numele Extins, unica de acest fel din România. Ediţia din acest an va avea loc într-unul din spaţiile privilegiate din interiorul librăriei Cărtureşti şi va putea fi vizitată în intervalul 18 noiembrie -2 decembrie.
În contextul în care suntem obişnuiţi să descoperim bijuteriile în conjuncturile consacrate, respectiv pe rafturile magazinelor sau pur şi simplu purtate de admiratoarele acestui gen de accesorii, un eveniment precum expoziţia Extins are rolul de a extrage bijuteria din mediul comercial şi a o pune în valoare ca obiect de artă contemporană, în cadrul instalaţiilor realizate de către artişti. Acesta este conceptul de la care pleacă evenimentul în sine şi care presupune operarea unei transgresări a obiectului dinspre ipostaza sa comercială către cea artistică. Expoziţia are rolul de a familiariza publicul cu bijuteria de autor contemporană şi de a încuraja implicit tinerii artişti care şi-au canalizat creativitatea şi resursele în această direcţie. Epozitia va fi vernisata in prezenta următorilor creatori: Angi Apostol, Kuki Constantinescu, Ana Claudia Crişan, Kristina Dragomir, Elephant, Radu Fulga, Vlad Gherghiceanu, David Sandu, Carla Szabo, Mihaela Tarhuna si Mihaela Zvîncă. Creaţiile lor vor putea fi admirate la Cărtureşti, în a doua jumătate a lunii noiembrie, după un scenariu curatorial, al cărui autor este totodată şi iniţiatorul proiectului Extins, Dan Pierşinaru.

Prezenţa presei la evenimentul de deschidere este aşteptată începând cu ora 18.00

Sponsor principal: Tchibo