TINERII CU DIZABILITATI INTELECTUALE SUSTINUTI SA DUCA O VIATA ACTIVA

Locul desfasurarii: Bucuresti

Organizator: Asociatia Alternativa 2003

TINERII CU DIZABILITATI INTELECTUALE SUSTINUTI SA DUCA O VIATA ACTIVA

COMUNICAT DE PRESA                                                                          7.01.2011

 

 TINERII CU DIZABILITATI INTELECTUALESUSTINUTI SA DUCA O VIATA ACTIVA

 

          Asociatia ALTERNATIVA 2003 sustine prin proiectul «SPERANTA PENTRU O VIATA ACTIVA PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITATI» finantat de United Way Romania, 35 de tineri cu dizabilitati din Bucuresti in vederea ocuparii unui loc de munca.

           Proiectul isi propune sa promoveze angajarea in munca a tinerilor cu dizabilitati prin facilitarea accesului pe piata muncii si combaterea discriminarii acestora atunci cand este vorba de angajare în munca.

            Prin acest proiect se va infiinta departamentul de angajare in munca care va permite asistarea tinerilor cu dizabilitati din Bucuresti in vederea ocuparii unui loc de munca. Beneficiarii proiectului vor fi sustinuti sa-si dezvolte abilitatile psiho-sociale necesare pentru identificarea, obtinerea si mentinerea unui loc de munca.

             Acest proiect care a inceput in luna noiembrie 2010 si are o durata de 12 luni, va permite intarirea legaturilor dintre cei implicati in integrarea si pregatirea socio-profesionala a acestor tineri, oferind o solutie reala si utila pentru promovarea cerintelor lor, in directia egalizarii sanselor de participare activa la viata societatii.

Persoana de contact: Mihaela Neagu coordonator proiectEmail: alternativa2003romania@yahoo.comTel/Fax : 021.668.20.27 

Despre ASOCIATIA ALTERNATIVA 2003

Asociatia "Alternativa 2003" a fost infiintata la initiativa unor persoane puternic motivate: parinti avand copii cu handicap mental si asociat sever, carora li s-au alaturat profesionisti implicati in activitati de educare, recuperare si integrare. Asociatia isi propune sa devina o structura de sprijin reala pentru tinerii care sufera de handicap mental si asociat mediu/sever, prin oferirea de servicii de integrare sociala si profesionala, contribuind astfel la prevenirea abandonului scolar si familial al acestora.

Confirmare pana la data: 7 ianuarie 2011

Participare: Intrare libera