Dans cu planoare și lansarea volumului „Vlaicu” la Deva

BUCURESTI - 16 septembrie 2009

Comunicat tip General in Social

Sâmbătă, 19 septembrie 2009, de la ora 12.00, la Aeroclubul „Constantin Manolache”, din Deva, va avea loc lansarea volumului „Vlaicu”, scris de istoricul de aviație Dan Antoniu, pentru marcarea a 96 de ani de la primul zbor realizat cu un planor construit de pionierul aviației românești, Aurel Vlaicu.

Evenimentul va cuprinde și un program aviatic de excepție, prezentat de piloții Aeroclubului României. Pentru prima dată în România, o formație de două planoare va prezenta un program de acrobație pe muzica ascultată de publicul de la sol. Planoarele vor lăsa și celebrele linii pe cer, specifice avioanelor de acrobație cu fumigene, ceea ce va constitui o altă premieră națională.

„Am considerat oportună lansarea cărții scrise de domnul Dan Antoniu la Deva pentru că orașul de la poalele Cetății se află în imediata apropiere a satului natal al lui Aurel Vlaicu. Credem cu tărie că aviația română și, cu precădere, punctele sale de plecare, ar trebui intens promovate, astfel încât noile generații să știe că România a dat oameni de valoare. Am găsit sprijin la Aeroclubul României și, implicit, la Aeroclubul Constantin Manolache” din Deva, în organizarea unui show aviatic deosebit. Veți vedea planoare „dansând” pe muzica ascultată de publicul spectator și, dacă răspundeți corect la întrebările noastre, puteți câștiga trei zboruri cu un avion ultrausor”, a declarat Mihai Floriean, președintele Asociației „Aripi Românești”.

Publicul va putea participa la o tombolă cu premii constând în zboruri la bordul unui avion ultraușor. Ei vor trebui să răspundă la întrebări din domeniul aviatic, iar primii trei norocoși vor avea parte de câte 15 minute petrecute la înălțime alături de piloții Aeroclubului „Constantin Manolache” din Deva.

La eveniment vor lua parte reprezentanți ai Aeroclubului României, ai Asociației „Aripi Românești”, precum și oficialități din partea Primăriei Municipiului Deva și a Consiliului Județean Hunedoara.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Antena 1 Deva, Deva TV, Big FM, Mesagerul Hunedorean și Servus Hunedoara. Evenimentul este realizat cu sprijinul Aeroclubului României.

Despre Asociatia Aripi Romanesti

Dan Antoniu este istoric de aviație, autor a numeroase titluri, fiecare dintre ele extrem de bine documentate ( 'Vânătorul IAR-80 - Istoria unui erou necunoscut' , 'Aviația Română în prima zi de război - 22 iunie 1941' , 'Romanian Aeronautical Constructions'). Noua sa carte, monografia intitulată simplu 'Vlaicu', are ca scop crearea unei imagini cât mai exacte a ceea ce a însemnat viața și activitatea acestui mare om, pionier al aviației în România, și este bazată pe arhive oficiale sau private, texte, mărturii, fotografii, artefacte și documente ale vremii.

Asociaţia 'Aripi Româneşti' este o organizaţie neguvernamentală şi nepartizană, ce are ca scop promovarea aviaţiei şi a zborului în toate formele sale şi, în special, promovarea aeronauticii şi a aviaţiei româneşti, în ţară şi peste hotare. De asemenea, asociaţia 'Aripi Româneşti' îşi propune să ajute la educarea şi sensibilizarea opiniei publice, în special a tinerilor, cu privire la aviaţie şi la activităţile adiacente acesteia. În plan secundar, asociaţia doreşte să informeze persoanele interesate de situaţia curentă din domeniul aviaţiei şi a aeronauticii şi despre păstrarea şi promovarea istoriei aviaţiei, îndeosebi a aviaţiei româneşti.

Mihai Floriean, Preşedinte Asociaţia “Aripi Româneşti”
Telefon: +4 0730.169.898
Fax: +4 0314.052.715
E-mail: pr@aripiromanesti.ro
Web: www.aripiromanesti.ro

pr@aripiromanesti.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-aripi-romanesti/dans-cu-planoare-si-lansarea-volumului-vlaicu-la-deva