Proiectul WorckForm, finant de Comisia Europea, prin programul Tineret in Actiune, prezinta spectacolul educativ " De ce sa fac ceva?"

BUCURESTI - 19 noiembrie 2012

Comunicat tip General in ONG

Proiectul WorckForm, finant de Comisia Europea, prin programul Tineret in Actiune , prezinta spectacolul educativ " De ce sa fac ceva?". Spectacolul va avea loc sambata 17 noiembrie, ora 15 00 la CSS Sf Maria si duminica 18 noiembrie 14.30 la CSS Sf Nicolae, din Bucuresti.

Proiectul WorckForm, finant de Comisia Europea, prin programul Tineret in Actiune, prezinta spectacolul educativ
 Give a man a fish and you feed him for a day. Teach a man to fish and you feed him for a lifetime. 

Confucius

Proiectul WorckForm, finant de Comisia Europea, prin programul Tineret in Actiune, prezinta spectacolul educativ " De ce sa fac ceva?". Spectacolul va avea loc sambata 17 noiembrie, ora 15 00 la CSS Sf Maria si duminica 18 noiembrie  14.30 la CSS Sf Nicolae, din Bucuresti.

         In urma proiectului " ArtForm " am reusit sa ne familiarizam cu probleme reale cu care se confrunta tinerii institutionalizati, dandu-ne seama ca foarte multi dintre ei nu au cunostiinte despre lumea reala cu care se vor confrunta odata cu parasirea centrului, despre ce inseamna o meserie si despre ce trebuie sa faci ca sa te angajezi, dorim sa-i consiliem profesional, sa-i punem in contact cu meseriile pe care doresc sa le practice, pentru a cunoaste aptitudinile necesare diferitelor meserii pe care ar dori sa le practice in viitor. Deasemnea dorim sa-i familiarizam cu valorile europene, cu drepturile omului si ale salariatului si cu realitatile societatii moderne. Pe langa pregatirea profesionala, dorim sa-i familiarizam cu beneficiile unei alimentatii sanatoase si echilibrate si a unei vieti din care sa nu lipseasca sportul si miscarea.

         Obiectivele voluntarilor din grupul de initiativa sunt: continuarea dezvoltarii metodei de educatie non-formala, inceputa in cadrul proiectului ArtForm, de aceasta data axandu-ne pe o metoda de predare profesionala, dar si artistica, promovarea conceptului de voluntariat in randul tinerilor, promovarea egalitatii si a nediscriminarii,  si a unui comportament bazat pe respect si toleranta, prin jocuri de rol.

          Dorim sa promovam de asemenea dezvoltarea solidaritatii şi  promovarea toleranţei între tineri, implicand in grupul de initiativa  copiii minori din diferite medii sociale, copii care au o situatie familiala foarte buna, dar si din centrul de plasament. Prin jocuri, jocuri de rol si comunicare, dorim ca tinerii implicati care provin din familii instarite, sa se familiarizeze cu problemele cu care se confrunta tinerii orfani si invers, sa empatizeze si sa gaseasca solutii lucrand impreuna (principiile ce stau la baza EU).

Obiectivele proiectului sunt:

- incluziunea sociala si somajul in randul tinerilor si al tinerilor  institutionalizati in special, prin pregatirea lor psihologica si profesionala;

- promovarea cetăţeniei active a tinerilor in general,  şi a cetăţeniei europene a acestora în special, prin workshopuri ce vor avea ca tema valorile si simbolurile Uniunii Europene;

- promovarea unui  regim de viata sanatos prin alimentatie si sport, prin workshopuri sustinute de sportivi profesionisti dar si de nutritionisti;

- dezvoltarea abilitatilor necesare pentru angajare si abilitati de antreprenoriat prin studiul si familiarizarea cu diferite meserii si profesii si jocuri de rol, dar si ghidarea lor spre diferite meserii, prin contact direct cu specialisti din diferite domenii;

- dezvoltarea calităţii sistemelor de susţinere a activităţilor de tineret şi a capacităţilor organizaţilor societăţii civile în domeniul tineretului, prin infiintarea unei asociatii ce va avea ca principal obiectiv dezvoltarea sociala si artistica a tinerilor si copiilor  in general, si a tinerilor si copiilor institutionalizati in mod special;

- promovarea educatiei non-formale, prin metodologia aleasa;

- promovarea conceptului de voluntariat, prin implicarea cat mai multor persoane din medii sociale diferite, de varste diferite si cu ocupatii variind de la artisti, liber-profesionisti, someri, elevi si pensionari;

Activitati:

Workshop Psihodrama- in cadrul acestui workshop tinerii beneficiari vor experimenta jocuri si exercitii de improvizatie pe baza unei teme date- tanarul se angajeaza, si vor realiza un spectacol educational, numit "De ce sa fac ceva?", pe care il vor juca la alte Centre, in scopul transmiterii mesajului si altor tineri care se confrunta cu aceleasi probleme ca si ei,dar si intr-un spatiu pubilc, si anume Ceainaria Cinci.

Workshop Simboluri Europene si Valorile ce stau la baza U.E. - prezentarea formala si nonformala a contextului european al drepturilor omului si al Cart-ei comunitara a drepturilor sociale fundamentale ale lucratorilor.  Intalnirea va continua cu jocuri de situatii in care vor fi nevoiti sa aplice notiunile invatate, incheind printr-un test de stabilire al coeficientului de inteligenta. 

 

Workshop Creare si Redactare CV- Tinerii beneficiari vor trece prin pasii realizarii CV-ului european, pe care il vor realiza practic, sub indrumarea coach-ului, primind totodata si informatii utile asupra modului de derulare a unui interviu, asupra posibilelor intrebari si a comportametului adecvat al intervievatului.

 

Workshop Comportamentul Intervievatului - vor fi aduse la cunostiinta tinerilor beneficiari

detaliile generale ale modului  de desfasurare a unui interviu- atitudinea intervievatorului, a intevievatului, intrebari frecvente.

 

Workshop Sport si Alimentatie Sanatoasa pt o viata mai lunga

Workshop "Learning by Doing"- in care tinerii vor intra in contact direct cu meseria aleasa, prin scurte momente de ucenicie sau voluntariat.

Oricine doreste sa se implice ne poate contacta telefonic la 0721696084 - Ioana Tudor

Penru mai multe informatii vizitati www. workform .ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-artform/proiectul-worckform-finant-de-comisia-europea-prin-programul-tineret-in-actiune-prezinta-spectacolul-educativ-de-ce-sa-fac-ceva