Conferinţa Naţională ProVELO a ajuns la cea de-a X-a ediţie

BUCURESTI - 21 februarie 2013

Comunicat tip General in ONG, Social, CSR

ASOCIATIA BATE ŞAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA şi FEDERAŢIA BICICLIŞTILOR DIN ROMÂNIA organizează Conferinţa anuală “PRO VELO” / ediţia X
22 februarie 2013
Club La Scena – Teatrul Arca (la mansardă)
Calea Călărașilor nr. 55, sector 3, Bucureşti

Conferinţa anuală “PRO VELO – ediţia a Xa” se va desfăşura la Bucureşti vineri, 22 februarie 2013.

La această ediţie „aniversară", având alături de noi reprezentanţi ai organizaţiilor şi instituţiilor interesate sau ‚afectate’ de promovarea utilizării bicicletei în România, ne propunem să recapitulăm rezultatele anului 2012 dar şi ale celor peste zece ani de luptă „organizată” pentru emanciparea bicicletei şi drepturile bicicliştilor.

Deasemenea, ne dorim să lansăm provocări constructive pentru definirea unor obiective îndrăzneţe în ceea ce priveşte dezvoltarea culturii bicicletei în România, prin colaborări şi iniţiative concrete.

Ataşăm acestui comunicat de presă şi Declaraţia Publică privind „avantajele utilizării bicicletei”, un document care conţine toate subiectele de interes major ce vor fi dezbătute în cadrul Conferinţei.

Participanţi:Ne-am propus să aducem  la aceeaşi masă, alături de membri ai Federaţiei Biciclistilor din România şi  ai Coaliţiei Naţionale ProVELO, jurnalişti, reprezentanţi ai autorităţilor si instituţiilor publice, reprezentanţi din partea nou-înfiinţatei asociaţii profesionale a comercianţilor de biciclete, reprezentanţi ai Federaţiei Bicicliştilor din România, ai Federaţiei Române de Triatlon, reprezentanţi ai organizaţiilor de mediu şi de dezvoltare urbana.

Evenimentul va avea loc într-o locaţie ne-convenţională, pentru a ne putea desfăşura într-un cadru informal, conştienţi fiind că discuţiile cele mai eficiente au loc într-o atmosferă detaşată şi relaxată.

Evenimentul este realizat in cadrul proiectului "Veloruţia Română" derulat de asociaţia BATE ŞAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA, finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe.

În colaborare cu: REC România, Federaţia Bicicliştilor din România

Informaţii suplimentare: 0722 736694, geobatesaua@yahoo.com

Atenţie!

Participarea la lucrările Conferinţei Naţionale ProVELO se va face numai pe bază de invitaţie nominală sau pe baza legitimaţiei de jurnalist. 

Canal oficial al Conferinţei Naţionale ProVELO: Foto si interviuri de la event - veti gasi pe Canalul Oficial "Urmeaza-ti Pasiunea" - pagina facebook - facebook.com/www.Pasiunea.Eu

Parteneri media: Radio România şi www.comunicatedepresa.ro

Despre Asociatia BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA

Aceste plimbari fac parte din programele campaniei VELORUTIA. O REVOLUTIE PE DOUA ROTI, prin care BateSaua isi propune sa introduca bicicleta in viata de zi cu zi a bucurestenilor si romanilor in general. Agenda campaniei cuprinde programele: CU BICICLETA LA SCOALA, CU BICICLETA LA SERVICIU, CU BICICLETA LA CUMPARATURI, CU BICICLETA LA MUZEU.Asociatia “BateSaua” promoveaza traditiile cultural-artistice prin intermediul turismului in sa. Mai exact, propunem plimbari calare, in saua bicicletei sau a calului, pentru a vizita tot ce are tara asta (lumea asta) mai frumos. Din mosi stramosi. Pentru a VEDEA, ASCULTA sau GUSTA bunatatile traditionale ale poporului roman. Detalii la:http://www.targultaranului.roAltfel se vede lumea, de sus din sa :)!NU este nevoie sa plecam in vacanta sau concediu, pentru a ne bucura de contactul cu spatiul rural sau culinar traditional. Iata: sunt suficiente 2-3 ore intr-o dimineata de weekend in care am renuntat la shoppingul de mall sau de hypemarket. Putem pedala, ne putem aproviziona, putem socializa intr-un context special, ne putem face prieteni printre taranii romani care au nevoie de incurajarea noastra pentru a continua sa produca branza, cas, pastrama sau bors.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-bate-saua-sa-priceapa-iapa/conferinta-nationala-provelo-a-ajuns-la-cea-de-a-x-a-editie