Noutati pe HartaVelo Romania: cicloturism prin Satele Săseşti!

Locul desfasurarii: Centrul de informare cicloturistic BateSaua

Organizator: Asociatia BateSaua, Fundatia Adept

Asociaţia „BateŞaua să priceapă iapa” în colaborare / parteneriat cu Fundatia ‚ADEPT Transilvania’ vă invită în mod tradiţional la o mică petrecere, din două motive:

1. Facem o prezentare a oportunităţilor de cicloturism prin satele săseşti din Transilvania, anunţând inaugurarea primului traseu montan pentru bicicletă (între satele Criţ şi Meşendorf), identificat, amenajat şi marcat de partenerii noştri de la Fundaţia “Adept” (Târnava Mare). Acest traseu este unul dintre primele trasee montane marcate introduse pe HartaVelo!
  2. Profitam de ocazie si lansăm la scară naţională proiectul HartaVelo România, o hartă bilingvă ce conţine pe siturile dedicate (www.hartavelo.ro  si www.velomap.ro) informaţii utile biciciştilor români şi străini. Magazine, centre de închiriere, trasee, puncte de informare, ateliere de reparaţii şi multe alte resurse de care un călător pe două roţi prin România are nevoie.

Joi după amiază ne vom îmbrăca în port popular, ne vom uita la fotografii si filme cu iz de vacanţă la ţară, vă vom introduce în atmosfera arhaică a satului săsesc, a pădurilor de pe dealurile Târnavelor, vom învăţa împreună simbolurile grafice ale hărţii velo pe care sperăm să le vedem inscripţionate din ce în ce pe mai multe trasee amenajate în toată ţara. Vom asculta muzică populară, vom bea o palincă şi vom face planuri de vacanţe în şa.

Doritorii pot cumpăra produse tradiţionale, filme documentare, hărţi şi ghiduri disponibile, haine şi podoabe frumos meşteşugite, sau pot face rezervări de vacanţe pe două roţi.

Produse aduse de prietenii noştri, spre degustare:

Branza de oaie de la Stelica

Branza de capra de la  Popenta

Branza de vaca de la Tincuta

Legume de la Tincuta

Siropuri de la Rozi si Sori

Gemuri de la Gerda

Palinca de la Nicusor

Paine de casa de la Erzsi

Despre ASOCIATIA BATE SAUA SA PRICEAPA IAPA

Aceste proiecte fac parte din programele campaniei VELORUTIA. O REVOLUTIE PE DOUA ROTI, prin care BateSaua isi propune sa introduca bicicleta in viata de zi cu zi a bucurestenilor si romanilor in general. Agenda campaniei cuprinde programele: CU BICICLETA LA SCOALA, CU BICICLETA LA SERVICIU, CU BICICLETA LA CUMPARATURI, CU BICICLETA LA MUZEU.

Confirmare pana la data: 4 august 2011

Participare: Intrare libera