Finantarea prin emisiune de obligatiuni - pas cu pas

BUCURESTI - 8 septembrie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Asociatia Brokerilor impreuna cu Bursa de Valori Bucuresti organizeaza pe data de 10 septembrie 2009, ora 9.30, la International Business Center Modern, etajul 2, sala Millenium, Conferinta Pietei de Capital « Oportunitati de finantare in perioade de criza », editia a II–a .

In fata unui public format din reprezentanti ai administratiilor centrale si locale, ai unor companii listate sau care nu s-au listat inca, impreuna cu experimentati brokeri si specialisti din piata de capital, Bursa de Valori Bucuresti va prezenta modalitatea in care poate fi accesat un imprumut obligatar in conditii avantajoase atat pentru emitentul obligatiunilor (companii sau administratii centrale si locale) cat si pentru investitorii care acorda finantarea.
Vor fi prezentate pe larg avantajele oferite de piata bursiera pentru finantarea prin obligatiuni. In tot procesul de elaborare a ofertei publice de obligatiuni, emitentul va fi asistat de o societate de brokeraj care va asigura parcurgerea procedurii in conditii de eficienta si operativitate.
Care sunt autorizatiile necesare pentru emiterea obligatiunilor, cum se realizeaza prospectul de oferta publica, cum se listeaza si tranzactioneaza obligatiunile si care sunt apoi raportarile legale, precum si cum decurge operatiunea de rascumparare a obligatiunilor sau de transformare in actiuni, exemple de succes, vor fi prezentate cu ocazia conferintei.
Conferinta aduce in prim plan emisiunea de obligatiuni ca metoda preferata de finantare in perioade in care economia se afla in dificultate. Emisiunea de obligatiuni nu afecteaza controlul societatii, precum in cazul emisiunilor de actiuni, nu conduce la majorarea capitalului social cu consecinte asupra capitalizarii companiei, ci reprezinta o forma de creditare din partea investitorilor.

·Este de asteptat sa asistam in perioada urmatoare la un numar mai mare de emisiuni de obligatiuni ale companiilor aflate in cautare de finantare?
·Este oportun pentru municipalitati sa emita obligatiuni pentru finantarea proiectelor de infrastructura?
·Agreeaza investitorii persoane fizice sau fonduri de investitii sa investeasca in obligatiuni acum, mai mult ca oricand ?
·Reprezinta obligatiunile un instrument de investire si pentru societatile comerciale care dispun de lichiditati? Cum pot acestea investi?

Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care vor incerca sa raspunda specialistii in domeniu.

Partea a doua a conferintei este dedicata unui seminar tehnic de prezentare a operatiunilor care trebuie parcurse pentru accesarea imprumutului obligatar. Expertii nostri, cu o bogata experienta in consilierea si intermedierea unor astfel de imprumuturi pentru companii si autoritatile locale, vor prezenta pasii de parcurs, de la autorizarea ofertei de obligatiuni, vanzarea lor si pana la incheierea ofertei.

Despre Asociatia Brokerilor

Asociatia Brokerilor este organizatia profesionala si patronala a societatilor de servicii de investitii financiare. Scopul sau principal este sa promoveze un mediu favorabil dezvoltarii pietei de capital si sa joace un rol decisiv in procesul de elaborare a politicilor economico-financiare si fiscale, care au impact asupra pietei de capital. Asociatia Brokerilor sprijina dezvoltarea pietei de capital prin formarea profesionala a specialistilor, dar si prin educarea publicului investitor, prin organizarea de cursuri si seminarii dedicate acestui domeniu si organizarea de evenimente care popularizeaza investitia la Bursa.

021-3179933
ingrid.zamfir@asociatiabrokerilor.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-brokerilor/finantarea-prin-emisiune-de-obligatiuni-pas-cu-pas