Inima unui copil poate să aprindă UN MILION DE STELE!

Locul desfasurarii: Parcul "Lumea Copiilor", sector 4

Organizator: Asociatia Caritas Bucuresti

Inima unui copil poate să aprindă UN MILION DE STELE!

Asociaţia Caritas Bucureşti organizează a cincea ediție a unuia dintre cele mai importante evenimente de solidaritate din România – „Un Milion de Stele“, un eveniment al familiei, al copiilor, al oamenilor cu suflet. Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Sector 4 și va avea loc în capitală, în Parcul Lumea Copiilor (Zona Rotondă, lângă Palatul copiilor), vineri, 17 octombrie 2014, începând cu orele 18.00.

Cauza pe care Asociația Caritas București o propune în acest an este cea a copiilor cu dizabilităţi, în special cu Sindrom Down. Studiile arată că în România trăiesc 60.859 copii cu dizabilități, dintre care 50,32% sunt cu handicap grav. În cazul Sindromului Down, în țară sunt în jur de 30.000 de persoane cu trisomie 21, iar la nivel mondial incidența este de aproximativ 1 la 800 de nașteri. Deși s-au facut pași importanți în recuperarea, educația și asistența acestora, ei reprezintă încă o categorie socială marginalizată care întâmpină multe probleme, de la accesibilitatea mediului fizic, la serviciile de recuperare insuficiente și integrarea dificilă în grădinițe și școli. Ei au nevoie de programe de recuperare care să țină cont de tipul de dizabilitate, vârsta, potențial și de cele mai noi metode și terapii în domeniu.

Evenimentul se va desfășura în aceeași zi în peste 40 de localități din țară și este organizat anual de toate organizaţiile Caritas din România, oferind astfel unui număr mare de persoane posibilitatea de a se implica în schimbarea în bine a vieţii persoanelor vulnerabile. În anul 2013 evenimentul s-a desfăşurat în 35 de localităţi din România, cu o participare de peste 20.000 de susţinători în toată ţara, bucurându-se de o participare şi mediatizare din ce în ce mai mare.

Conceptul evenimentului Un Milion de Stele” a fost preluat din reţeaua Caritas Europa şi a pornit de la dorinţa de a sensibiliza cât mai multe persoane pentru a face un gest de solidaritate faţă de grupurile vulnerabile şi marginalizate din punct de vedere social. Gestul constă în aprinderea de candele amenajate sub forma unei stele, într-un spaţiu public, fiecare flacără reprezentând simbolic un copil în dificultate, cu risc de marginalizare.

Asociaţia Caritas Bucureşti este o organizaţie umanitară cu o experiență de 24 de ani de activitate,  membră a uneia dintre cele mai puternice reţele umanitare la nivel mondial - Caritas Internationalis şi este acreditată de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale si Persoanelor Vârstnice ca furnizor de servicii sociale. Principalele servicii prin care organizaţia susţine anual peste 3000 de persoane, acoperind ca arie de intervenţie 17 judeţe din sudul şi sud-estul ţării şi Bucureşti sunt: Centrul de Zi pentru Copii cu Dizabilităţi, Casa Sf. Ioan - Centru cu module de tip familial, Farmacia Socială,  Cantina Socială, Sprijin la distanţă pentru copii, cu scopul prevenirii abandonului familial și școlar,  Program de prevenire a traficului de persoane, Intervenţii în situaţii de urgenţă (calamităţi naturale).

Mai multe informații despre eveniment: office@caritasbucuresti.org; 0742.028855; www.caritasbucuresti.org

Harta evenimentului poate fi consultată pe : www.unmiliondestele.ro

Despre ASOCIATIA CARITAS BUCURESTI

Asociaţiile menţionate mai sus sunt organizaţii neguvernamentale care desfăşoară în Bucureşti programe în favoarea pesoanelor afectate de Sindromul Down. Programele oferă consiliere şi terapie copiilor şi adolescenţilor cu Sindromul Down cât şi familiilor lor.

Confirmare pana la data: 17 octombrie 2014

Participare: Intrare libera