Selectie in W Series - Alexandra Marinescu va concura pentru un loc pe grila de start a competitiei

BUCURESTI - 6 decembrie 2018

Comunicat tip General in Sport

Pilotul roman de curse Alexandra Marinescu (18 ani) a fost selectat sa concureze pentru un loc pe grila de start a noii competitii W Series , dedicata exclusiv femeilor pilot. W Series este prima competitie de gen si va debuta in primavara anului viitor, cu etape pe circuite din Europa care au gazduit inclusiv curse de Formula 1.

Alexandra Marinescu, W Series

Alexandra Marinescu, W Series

Alexandra este singurul pilot roman calificat pentru etapa finala de selectie si a fost aleasa din peste 100 de aplicanti din 30 de tari precum SUA, Marea Britanie, Germania, Olanda, Italia.

Alexandra Marinescu: “Sunt extrem de fericita sa ma numar printre pilotii calificati pentru urmatoarea etapa de selectie in W Series. Sunt o sustinatoare a ideii ca talentul nu cunoaste gen si ca femeile si barbatii ar trebui sa aibe sanse egale in competitiile cu motor, la fel ca in oricare alta competitie. Este extrem de important ca numarul femeilor sa creasca in competitii precum Formula 1, fie ca este vorba despre piloti, mecanici, ingineri sau sefi de echipa.”

Unul dintre motivele pentru care W Series a devenit extrem de populara in lumea sporturilor cu motor este legat de faptul ca toate costurile logistice precum si cele necesare pregatirii si participarii in competitie sunt suportate de catre organizatori.

Alexandra Marinescu: “Lipsa sponsorizarii m-a tinut departe de competitii in ultimii doi ani insa ma simt mai motivata ca niciodata sa ies din nou pe circuit si sa realizez tururi din ce in ce mai rapide. Faptul ca de data aceasta nu va trebui sa ma gandesc daca vom avea bani si pentru urmatoarea cursa, va elimina o mare presiune atat de pe umerii mei cat si a familiei. Mai mult decat atat, toti pilotii vor avea sanse egale pentru ca vom concura cu monoposturi identice si nu vor mai fi discrepante in privinta bugetelor pentru cauciucuri sau alte necesitati.”

Participarea in W Series este gratuita iar organizatorii pun la bataie premii in valoare totala de 1.5 milioane de dolari.

Pilotii vor avea la dispozitie doar doua luni sa se pregateasca pentru urmatoarea etapa de calificare care se va desfacura la sfarsitul lunii ianuarie si va include teste pe circuit si simulator, de rezistenta fizica precum si de cunostinte tehnice.

Fostii piloti de Formula 1 David Coulthard si Alex Wurz se vor numara printre arbitrii sesi unii finale de calificare. FINAL COMUNICAT

Nota catre editori: Fotografiile sunt realizate de Jakob Ebrey Photography si acest lucru trebuie precizat atunci cand sunt folosite.

Pentru mai multe informatii, incusiv imagini foto si video, va rugam contactati:

Oana Popoiu, Press Officer

E: media@alexandra-marinescu.com

M: +40-722376710

Conectati-va cu Alexandra Marinescu:

Website: www.alexandra-marinescu.com

Facebook: www.facebook.com/AlexandraMarinescuRO

Twitter: www.twitter.com/malexx55 (@malexx55)

Despre Alexandra Marinescu: Alexandra si-a inceput cariera de pilot in karting la varsta de 9 ani - in 2009 - si a cunoscut imediat succesul intrucat a marcat prima sa victorie in acelasi an. Tranzitia la cursele de masini a fost facuta in 2013 prin participarea la Ginetta Junior Scholarship (UK). Primul contact cu un monopost s-a produs in 2014 cand a concurat in Skip Barber Summer Series (USA). Rezultate: Vice-campion National in 2011, victorii - 14, clasari pe podium - 19.