MADE ÎN ROMÂNIA la Sala Rapsodia

BUCURESTI - 15 octombrie 2008

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Joi, 23 Octombrie 2008, orele 19:30 la Sala Rapsodia din Str. Lipscani nr. 53, Compania de teatru PassePartout DP prezinta spectacolul MADE IN ROMANIA.
Scenariul si regia: Dan Puric

Purtând semnătura originală a lui Dan Puric, acest spectacol, lansat în decembrie 2001 la Sala Rapsodia a fost şi rămâne o provocare a reputatului actor şi regizor, ca şi a tinerei sale trupe, adresată atât artei spectacolului românesc cât şi propriilor performanţe din spectacolele sale anterioare: 'Pantomimia', 'Toujours l 'amour', 'Costumele!'. 'Made în România' este o irezistibilă şi savuroasă înşiruire de aşa-zise povestioare muzicalo-moralizatoare care surprind şi încântă spectatorul prin ineditul desfăşurării, prin haz şi dezinvoltură.

MADE ÎN ROMÂNIA la Sala Rapsodia

Amalgamate într-un stil inconfundabil chiar de către Dan Puric, 'story-urile' se dizolvă pe nesimţite unele în celelalte şi se revarsă în sala de spectacol stârnind relaxare şi bună dispoziţie. Întregul spectacol este străfulgerat de tradiţia gagurilor specifice filmului mut, pe când finalul, surprinzător, transfigurează dintr-odată pantomima şi stepul în dans popular românesc. În tot acest timp, umorul (de o rafinată calitate) devine tot mai molipsitor, potenţând performanţele interpretative ale actorilor, iar pe măsură ce spectatorii sunt prinşi în joc, tinerii artişti stimulaţi de succesul de public- improvizează cu rafinată virtuozitate.
'Made în România' devine pentru arta fără cuvânt - în care este neîntrecut Dan Puric - expresia profund originală a unei creaţii unice pentru spaţiul cultural românesc, în care întruchiparea candidă a bucuriei jocului este sublimată teatral în degajări energetice greu de cuantificat.
România concepută de Dan Puric este o formă de work in progress, o structură descompusă secvenţial cu o minuţie a fiecărui detaliu regăsit ulterior în unitatea de ansamblu. Costumele create de Irina Solomon se integrează perfect acestei figuraţii în mişcare, antrenament zilnic realizat cu precizie şi fineţe, într-o ţară în care oamenii rîd, plîng, se caută şi încearcă să se întîlnească cîndva. Şi pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume, li s-a spus 'Made in România'.
Ţesătura numită România se întregeşte prin suprapunerea planurilor temporale. Flash-uri din trecut şi fragmente de prezent coexistă într-o fluctuaţie a mentalităţilor şi percepţiilor. Preferinţa pentru filmele cu karate şi dependenţa ce o induc, plierea pe un anumit tip de comportament în acord cu lumea reprezentată de ele sînt savuros parodiate. Gesturile sacadat-mecanice ale luptătorilor sînt întrepătrunse da valsul idilic al mirilor, într-un amalgam, unde fluxul combinaţiilor nu mai surprinde pe nimeni. Miza spectacolului este aceea de a extrage imagini cheie, cu o funcţie mnemotehnică excelent valorizată şi de a sintetiza în acelaşi timp nota de specificitate.
Spectacolul plin de umor si laconice povesti pline de haz,este o viziune romaneasca asupra sufletului lumii. Aproape nimic din ce este omenesc nu lipseste din acest puzzle al conditiei individului si a societatii, derulat in ritmuri si imagini naucitoare, in care artele martiale se intalnesc cu valsul, iar parodia suculenta la adresa unor sintagme din filmul japonez este contrapunctata, in final, de vitalitatea dezlantuita a dansului popular. Spectacolul se bazeaza pe sinteza unor diferite mijloace de expresie scenica: step, pantomima, dans, lumini si muzica, spirit si emotie.
Distributia: Carmen Ungureanu, Adrian Horobet, Richard Bovnovczki, Ileana Olteanu, Dragos Huluba,Violeta Totir, Dana Cavaleru, Vlad Oancea, Lucian Maxim, Adriana Butoi, Andrei Vasluianu, Oxana Moravec, Ioana Visalon, Adriana Nicolae, Ion Parea, Adelaida Zamfira, Nicolae Nastasia, Eduard Dumitru, Ramona Cutina, Silviu Oltean, Florin Rosu, Mihai Baranga, Andreea Padurariu.

Despre Asociatia Compania de teatru

Relatii si rezervari bilete la tel. 021/315.89.80 sau 0722.768.648, zilnic intre orele 11-18
Sala Rapsodia - Str. Lipscani nr. 53

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-compania-de-teatru/made-in-romania-la-sala-rapsodia