Asociația CONIL, Invictus Romania si Clubul CSA Steaua București au sărbătorit Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

BUCURESTI - 7 decembrie 2021

Comunicat tip General in ONG

Live site

3 decembrie este Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati. O zi in care noi, cei de la CONIL, celebram nu nefericirea, tristetea sau handicapul unei persoane cu dizabilitati ci curajul lor, puterea de lupta si hotararea.

Învingător pe frontul de acasă, eveniment dedicat zilei de 3 decembrie, Ziua Internațională a persoanelor cu Dizabilități

Învingător pe frontul de acasă, eveniment dedicat zilei de 3 decembrie, Ziua Internațională a persoanelor cu Dizabilități

Asociatia CONIL stie foarte bine ce inseamna aceasta lupta - peste 300 de copii pe care ii avem in ingrijire si care sufera de diferite afectiuni (autism, sindrom down, tetrapareza spastica etc.) sunt intr-o permanenta lupta, atat in interior cat si in exterior. O lupta pe care o pot castiga doar cu ajutorul nostru, al tuturor.

 

De la lupta cu prejudecatile la lupta din fiecare zi cu boala, copiii de la CONIL au gasit in militarii de la Invictus Romania si in sportivii de la clubul CSA Steaua un exemplu de urmat. Iar evenimentul de pe 3 decembrie nu a facut decat sa intareasca parteneriatul dintre noi. A fost un eveniment emotionant si nu am decat multumiri pentru oamenii acestia extraordinari care ne dau speranta si care ne fac sa simtim ca nu suntem singuri in toata aceasta lupta. Dupa cum multumirile mele se adreseaza direct oficialitatilor prezente la acest eveniment: primul ministrul Nicolae Ciuca, ministrul apararii Vasile Dincu si ministrul sportului Eduard Novak. Prezenta domniilor lor inseamna enorm - si nu doar in planul unei simple strategii de marketing si promovare. Si spun asta pentru ca am simtit emotie autentica, am vazut lacrimi sincere in ochii oficialitatilor prezente si cred cu tarie ca promisiunile facute se vor transpune in actiuni legislative concrete pentru aceasta componenta sociala a persoanelor cu dizabilitati” a declarat Adela Caragheorghe, presedintele Asociatiei CONIL, organizatorul evenimentului.

 

Evenimentul a beneficiat de prezenta unor oficialitati de prim rang ale statului roman, primul ministru Nicolae Ciuca, ministrul apararii Vasile Dincu, si ministrul sportului Eduard Novak, alaturi de oficiali ai clubului CSA Steaua si oficiali ai Invictus Romania.

 

Mă bucur să mă aflu astăzi, aici, la un eveniment special, organizat de Asociaţia CONIL şi INVICTUS România, cu sprijinul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, un eveniment în care două tipuri de învingători s-au reunit pentru a demonstra că solidaritatea şi incluziunea pot funcţiona în România. Ştiu că mai avem mult de lucru pentru ca adulţii şi copiii cu dizabilităţi să poată beneficia cu adevărat de incluziune pe toate palierele vieţii sociale, însă vă asigur de toată deschiderea şi sprijinul meu pentru a pune lucrurile în mişcare şi în acest domeniu", a declarat Nicolae Ciucă.

 

Ministrul apararii Vasile Dincu a declarat la randul sau: "aceasta este o zi specială pentru societatea noastră, ar trebui să fie o zi specială pentru toţi dintre noi, pentru că lupta oamenilor cu dizabilităţi pentru a se trezi în fiecare dimineaţă pentru a rezista fiecărei zile este un exemplu şi este o valoare pe care ar trebui să o preţuim cu toţii. De foarte multe ori, cei care au fost sortiţi să aibă dizabilităţi sunt mai puternici decât noi, au calităţi mult mai bune decât noi ceilalţi care am avut fericirea de a ne naşte cu simţurile cele mai importante treze

 

 

Evenimentul “Impreuna pe frontul de acasa” este un proiect dezvoltat de catre Asociatia CONIL impreuna cu Invictus Romania si clubul CSA Steaua București si are drept scop dezvoltarea de terapii si tratamente pentru copiii cu dizabilitati. Daca vrei sa te implicit sau daca vrei sa afli mai multe informatii despre activitatea CONIL poti accesa www.conil.ro sau ne poti solicita informatii la office@conil.ro sau la telefon 0784412222, Irina Ismail.

 

 

 

Taguri: #crosulconil