Mândri că am câștigat, responsabili și motivați pentru viitor

BUCURESTI - 19 ianuarie 2022

Comunicat tip General in ONG

Live site

Asociația CONIL anunță cu bucurie demararea proiectului Grădina Urbană CONIL, proiect desemnat câștigător în cadrul competitiei de proiecte “Mega proiecte de azi pentru mâine” organizat de către Mega Image România la finalul anului 2021.

Grădina Urbană CONIL

Grădina Urbană CONIL

Proiectul presupune, pe lângă amenajarea unei grădini urbane pe terasa Cetrului Multifuncțional CONIL din strada Bascov, 14-18, sector 5, București, și o multitudine de activități educaționale și terapeutice pentru copii cu dizabilități. În același timp vom derula activități dedicate întregii comunități, spațiul pe care am început să îl amenajăm fiind doar o parte componentă a Centrului Multifuncționaâl CONIL pe care l-am demarat pentru a deservi cartierele Ghencea, Drumul Taberei, Rahova, Ferentari, Militari și localitățile Bragadiru și Domnești. 

Ne-am propus un adevărat punct focal pentru comunitate, în care locuitorii acestor cartiere și nu numai să participe activ la programele noastre educaționale, de socializare și de entertainment pe care le pregătim. Cursuri de teatru pentru copii și adulți, cursuri de artă - pictură, sculptură, muzică, sport și competiții sportive (tenis, judo, fotbal, escaladă), cursuri IT, educație financiară, lecturi publice și spectacole lectură, storytelling și scriere creativă, cursuri de gătit, societate - comportament și deprinderi de viață, educație științifică (fizică, chimie, biologie), proiecții de film, spectacole pentru copii sunt doar câteva dintre elementele ecosistemului educațional pe care îl dezvoltăm aici.

Primul pas a fost deja făcut - cu ajutorul Mega Image Romania, grădina noastră urbană va însemna un spațiu comunitar, deschis tuturor, în care ne vom cultiva propriile legume, fructe și ierburi aromatice, care vor intra în alimentația zilnică a celor peste 300 de copii cărora le oferim deja educație, îngrijire, masă, terapie și tratament. Am gândit un ecosistem autosustenabil, în care resturile alimentare pe care deja le generăm vor fi transformate în compost și totul va fi folosit ca îngrășământ în propria noastră grădină de legume bio.

Așadar suntem foarte mândri de faptul că proiectul Gradina Urbana Conil este unul dintre cele 5 proiecte câștigătoare ale competitiei Mega Image derulate la nivel national, iar asta ne motivează și ne responsabilizează și mai mult. Urmăriți-ne pe pagina noastră de Facebook sau pe www.conil.ro, săptămânal vom împărtăși cu voi informații despre stadiul proiectului nostru și despre lucrurile minunate pe care vrem să le facem împreună cu voi” - Irina Ismail, manager proiect Grădina Urbană CONIL

 

 

Asociația CONIL este o organizație non guvernamentală care de 11 ani se ocupă de educația, îngrijirea și terapia copiilor cu diferite dizabilități. Este singura asociație care a dezvoltat un sistem de educație incluziv și un întreg ecosistem educațional pentru copii cu tulburări din spectrul autist, care este completat de programe zilnice intensive de terapie și recuperare pentru mai mult de 300 de copii din centrele noastre de zi, grădinițele și școala primară de care ne ocupăm. Pentru mai multe informații intră pe www.conil.ro, trimite un email la office@conil.ro, suna-ne la 0784 412 222 sau fă-ne o vizită pe Strada Bascov 14-18, București.

 

 

 

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-conil/mandri-ca-am-castigat-responsabili-si-motivati-pentru-viitor