FIRST LEGO League, sezonul INTO ORBIT: Explorăm cum trăim și lucrăm în spațiul cosmic!

BUCURESTI - 13 martie 2019

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Asociația pentru educație STEM creativă ( CRESTEM ) în parteneriat cu Universitatea POLITEHNICA din București organizează pe 17 martie 2019, etapa națională a programului educațional de robotică și soluții inovatoare FIRST® LEGO® League Romania.
INTO ORBIT, al treilea sezon al FIRST LEGO League Romania, reunește 62 de echipe (9 - 16 ani, max. 10 membri) din 26 de orașe. Pe parcursul perioadei de pregătire, peste 500 de elevi au explorat cum oamenii pot trăi și călători în spațiul cosmic! Oare echipele participante au reușit să lucreze împreună pentru a depăși constrângerile pământești. Au ele ce trebuie pentru a ajunge INTO ORBIT? Veniți să aflăm împreună!

logo INTO ORBIT

logo INTO ORBIT

FIRST® LEGO® League este un program educațional dedicat copiilor și tinerilor (9 - 16 ani), ce are ca scop introducerea acestora în lumea fascinantă a științei și tehnologiei, prin intermediul unei abordări sportive.

FIRST LEGO League are trei componente principale:

(I) valorile fundamentale,

(II) proba de robotică și

(III) proiectul de cercetare .

Echipele participante trebuie să acorde atenție tuturor celor trei componente pentru a putea fi eligibile pentru premii și invitații la evenimentele internaționale (USA, Turcia, Uruguay sau Liban).

VALORILE FUNDAMENTALE ale FIRST:

- Descoperire: Explorăm abilitați și idei noi.

- Inovație: Folosim creativitate și perseverență pentru a rezolva probleme.

- Impact: Aplicăm ceea ce învățam pentru a îmbunătăți lumea.

- Incluziune: Ne respectăm unii pe alții și ne acceptăm diferențele.

- Lucru în echipă: Suntem mai puternici când lucrăm împreună.

- Distracție: Lucrăm cu bucurie și plăcere!

PROBA DE ROBOTICĂ. Echipele trebuie să proiecteze, să construiască și să programeze un robot autonom folosind LEGO MINDSTORMS pentru a rezolva un set de 15 misiuni în doar 2:30 minute.

PROIECTUL DE CERCETARE. Pentru sezonul INTO ORBIT, tema proiectului de cercetare este de a identifica o problemă fizică sau socială cu care se confruntă oamenii în timpul explorării de lungă durată a spațiului în cadrul sistemului nostru solar și de a propune o soluție.

Programul general pentru FIRST LEGO League România, etapa națională, din 17 martie 2019:

09:00 - 09:30 Ceremonia de deschidere

09:40 - 13:30 Jurizare (valorile fundamentale, proiectul de cercetare, proiectarea robotului)

09:40 - 15:15 Proba de robotică (o rundă de încercare, 3 rundele oficiale)

15:15 - 16:00 Profesorul Trăsnit de la FUN SCIENCE ce va realiza experimente științifice distractive și interactive

16:00 - 17:30 Ceremonia de premiere / încheiere

 

În cadrul FIRST® LEGO® League România vor fi prezenți și

- Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului cu standul interactiv al proiectului STIM – School Tune into Mars, o inițiativă ce promovează misiunea NASA INSIGHT.

- dl. Romeo Froicu cu expoziția “Revoluția tehnologică: De la Abac la Microprocesor”

 

Partenerii FIRST® LEGO® League Junior, sezonului INTO ORBIT

Mulțumim tuturor celor care au răspuns provocării INTO ORBIT de la profesori, părinți și elevi până la voluntari și organizații precum Institutul Național pentru Fizica Pământului, Institutul de Științe Spațiale, PROSYS, LSAC, FUN SCIENCE, ESERO Romania, Revista Știință și Tehnică, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea POLITEHNICA din București, LEGO România și The Big Film.  

Despre Asociatia CRESTEM

Despre Asociația CRESTEM
Asociația pentru educație STEM creativă (acronim: CRESTEM) a fost înființată în 2016 cu scopul creării, dezvoltării și promovării unui ecosistem educațional capabil să ofere copiilor și studenților o educație completă, echilibrată și de calitate, care să le permită acestora să ia decizii în cunoștință de cauză, ce vor avea impact asupra lumii și modului în care aceștia vor trăi.
Credem că copiii au nevoie de îndrumare și continuitate în educația pe care o primesc, motiv pentru care suntem interesați de proiecte cu impact pe termen mediu și lung precum FIRST® LEGO® League (9-16 ani) și FIRST® LEGO® League Junior (6-10 ani) . În timp ce ne implicăm în campanii de conștientizare privind programarea și robotica, cum ar fi EU CODE WEEK, EU ROBOTICS WEEK, HOUR OF CODE, dorim să ne concentrăm pe programe educaționale STEM / STEAM care oferă o experiență completă, practică și cu beneficii pe termen lung.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-crestem/first-lego-league-sezonul-into-orbit-exploram-cum-traim-si-lucram-in-spatiul-cosmic