SAMARITENII RENOVATIO prezintă spectacolul de teatru pentru copii „TAINA PAȘTELUI”

BUCURESTI - 28 martie 2023

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, Media / Publicitate, Religie, Social

Live site

Mihai Gruia Sandu, rol memorabil în personajul „Pilat din Pont”
Florin Kevorkian, excepțional în rolul lui „Caiafa”

În luna aprilie, în prejma sărbătorilor pascale, Samaritenii Renovatio oferă publicului un cadou inedit: spectacolul-eveniment „TAINA PAȘTELUI”. Intrarea este liberă!

SAMARITENII RENOVATIO prezintă spectacolul de teatru pentru copii „TAINA PAȘTELUI”

SAMARITENII RENOVATIO prezintă spectacolul de teatru pentru copii „TAINA PAȘTELUI”

 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât L-a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică. 

Ioan 3:16 NTR

SAMARITENII RENOVATIO prezintă

spectacolul de teatru pentru copii „TAINA PAȘTELUI”

 

Mihai Gruia Sandu, rol memorabil în personajul „Pilat din Pont”

Florin Kevorkian, excepțional în rolul lui „Caiafa”

 

În luna aprilie, în prejma sărbătorilor pascale, Samaritenii Renovatio oferă publicului un cadou inedit: spectacolul-eveniment „TAINA PAȘTELUI”. Intrarea este liberă!

 

Conceput special pentru copiii cu vârste între 6 și 12 ani, numai bun de vizionat în familie, împreună cu cei dragi, spectacolul prezintă povestea adevărată a Paștelui:

 

De la Duminica Floriilor, când Iisus Hristos intră în Ierusalim în uralele mulțimii, și până la trădarea Sa de către Iuda, urmată de arestare, tortură, execuție și glorioasa Înviere din morți a Mântuitorului, istoria captivantă a celui mai important eveniment al creștinismului este pusă în scenă, pas cu pas, în spectacolul de teatru „TAINA PAȘTELUI”.

 

Din distribuția spectacolului fac parte numeroși actori iubiți de publicul român: Mihai Gruia Sandu în rolul lui Pilat din Pont, Florin Kevorkian în rolul preotului Caiafa, Corneliu Ulici și Radu Mateucă în rolul lui Iisus, Grațiela Amelia Ștefan în rolul Mariei Magdalena, Ana Maria Bălescu în rolul mamei lui Iisus, Dragoș Dumitru în rolul saducheului, Ioan Păduraru în rolul fariseului și alți artiști îndrăgiți.

 

Reprezentațiile spectacolului „TAINA PAȘTELUI” vor avea lor:

În Brăila - Casa Tineretului: 8 aprilie, orele 15

În București - Palatul Copiilor:

-       14 aprilie, orele 16,

-       15 aprilie, orele 16,

În Ploiești – Casa Sindicatelor, 17 aprilie, orele 15.

 

Accesul este GRATUIT, pe bază de invitație. Spectatorii care doresc să se bucure de eveniment sunt rugați să solicite o invitație pe site-ul organizatorului www.samariteniirenovatio.ro

 

Capacitatea sălilor de spectacol este limitată, de aceea publicul este invitat să acceseze cât mai repede site-ul menționat, pentru a obține gratuit invitația care garantează accesul la eveniment.

 

Mihai Gruia Sandu  (Pilat din Pont) despre „TAINA PAȘTELUI”:  „Pilda pe care ne-o dă acest personaj este una cel puțin bizară: «ne spălăm pe mâini»... În acest spectacol - pe care copiii trebuie să îl vadă și să învețe ceva din el – acest personaj devine, din neimportant, unul foarte important, pentru că ne arată ce înseamnă lipsa de implicare, lipsa de răspundere. Mă bucur să îl joc pe Pilat din Pont, mă bucur să îl prezint în fața dumneavoastră, și mă voi bucura să aflu și ce părere aveți, după ce îl vedeți, ce impresie a lăsat asupra dumneavoastră.”

 

 

Florin Kevorkian (Caiafa) despre „TAINA PAȘTELUI”: „În acest proiect simțim că Dumnezeu, cumva, este cu noi, într-un mod liber și limpede!... Și în această piesă, care este într-o atmosferă frumoasă, aproape idilică, eu trebuie să fiu Caiafa: adică cel care care-L condamnă, practic, pe Iisus. Nu-mi e deloc ușor. Îmi doresc doar, cu voia lui Dumnezeu, să pot să fiu „atât de greșit” condamnând Iubirea, Generozitatea și Sprijinul uman, încât oamenii și copiii să poată înțelege că, atunci când iau decizii acuzatoare împotriva altcuiva, s-ar putea să greșească extrem de grav. Și-mi doresc doar să înțelegem cât de ușor este, de fapt, să întinzi o mână, și să oferi încredere Cuiva care vine să-ți propună altă lume decât cea cu care tu ești obișnuit.

În rest, nu pot să vă zic decât să sunt niște costume absolut superbe, o scenografie ieșită din comun, și oameni care sunt uniți în același concept: de a spune o poveste mai departe, de a nu o lăsa să moară: povestea Paștelui.” 

 

„TAINA PAȘTELUI” este evenimentul care prezintă însăși esența creștinismului: jertfa Domnului Iisus Hristos, adusă pentru păcatele întregii omeniri, și triumful Mântuitorului asupra morții. Spectacolul „TAINA PAȘTELUI” este viziunea artistică, inedită, asupra evenimentului central al credinței creștine, fundamentul vieții veșnice la care creștinii sunt chemați.

 

Despre organizator: Samaritenii Renovatio este un proiect de voluntariat al Misiunii Creștine Renovatio, înființată în București în anul 2017. Desfășurăm acțiuni de ajutorare a semenilor noștri în nevoie, și, în același timp, împărtășim oamenilor Cuvântul lui Dumnezeu. Câteva dintre proiectele Samaritenilor Renovatio sunt:

 

    „Hrană caldă pentru oameni nevoiași": săptămânal gătim și distribuim mâncare persoanelor fără adăpost și / sau fără posibilități financiare.„Împreună slujim aceluiași Împărat": mergem în comunități și familii defavorizate și ajutăm punctual, în funcție de cazurile și nevoile specifice.„Orfanii sunt în grija noastră": vizităm și ajutăm periodic copiii fără părinți și copiii din orfelinate"Înger, îngerașul meu": de Crăciun pregătim pachete cadou cu Biblii ilustrate și dulciuri pentru copii."Lăsați copilașii să vină la Mine": distribuim Biblii ilustrate pentru copii în diferite locații, comunități, evenimente."Încalță un îngeraș": dăruim copiilor sărmani încălțăminte și ciorăpei.”Caravana ghiozdanelor” – dăruim ghiozdane echipate copiilor din comunități.”Carvana gecuțelor” – Dăruim copiilor care au nevoie, geci”Căsuța văduvei” – Construim anual o casă pentru o persoană singură, lipsită de orice ajutor."Zidește Domnul o casă": construim anual o casă pentru o familie nevoiașă.„SOS Ucraina”: oferim sprijin pentru refugiații ucraineni în România și desfășurăm acțiuni de intervenție umanitară pe teritoriul Ucrainei.„SOS TURCIA”: derulăm acțiuni umanitare în Turcia, în beneficiul sinistraților afectați de cutremurele din martie 2023.

 

Contact:

Tel.: +40 761 067 822

E-mail: contact@samariteniirenovatio.ro

Website: https://samariteniirenovatio.ro/

Facebook/Instagram/YouTube/TikTok/Twitter: SamariteniiRenovatio

Despre Asociatia Crestina Renovatio

Despre organizator: Samaritenii Renovatio este un proiect de voluntariat al Misiunii Creștine Renovatio, înființată în București în anul 2017. Desfășurăm acțiuni de ajutorare a semenilor noștri în nevoie, și, în același timp, împărtășim oamenilor Cuvântul lui Dumnezeu.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-crestina-renovatio/samaritenii-renovatio-prezinta-spectacolul-de-teatru-pentru-copii-taina-pa-telui