TARGUL DE PROIECTE AL ORGANIZATIILOR NEGUVERNAMENTALE DIN JUDETUL DOLJ

Locul desfasurarii: sediul Asociatiei Nationale pentru Copiii si Adultii cu Autism din Romania filiala Craiova din Str. Dimitrie Gerota, nr.3. (in curtea scolii speciale „Sfantul Vasile”)

Organizator: CRONO - Centrul de Resurse pentru Organizatiile Non-profit din Oltenia

TARGUL DE PROIECTE AL ORGANIZATIILOR NEGUVERNAMENTALE DIN JUDETUL DOLJ

CRONO - Centrul de Resurse pentru Organizatiile Non-profit din Oltenia organizeaza TARGUL DE PROIECTE AL ORGANIZATIILOR NEGUVERNAMENTALE DIN JUDETUL DOLJ.

Evenimentul, in cadrul caruia se va vedea in ce masura proiectele celor mai active ONG-uri din judetul Dolj sunt asumate de catre candidatii la alegerile locale invitati, va avea loc joi, 22.05.2008, intre orele 11.00 – 13.00 la sediul Asociatiei Nationale pentru Copiii si Adultii cu Autism din Romania filiala Craiova din Str. Dimitrie Gerota, nr.3. (in curtea scolii speciale „Sfantul Vasile”).

La acest eveniment si-au anuntat participarea pentru a-si prezenta proiectele in fata candidatilor la CJ Dolj si CL/primaria Craiova urmatoarele organizatii neguvernamentale:

1. Asociatia CRONO – Centrul de Resurse pentru Organizatiile Non-profit din Oltenia, care urmareste dezvoltarea societatii civile din Oltenia prin sprijinirea organizatiilor non-profit din regiune.

2. Asociatia Ecologica Gaia, care urmareste limitarea efectelor poluarii asupra mediului in zona de Sud-vest a Romaniei.

3. Asociatia Nationala pentru Copiii si Adultii cu Autism din Romania, care urmareste imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu autism si a familiilor acestora.

4. Asociatia Parent Project, care militeaza pentru investirea mai multor resurse financiare in cercetare, educatie, reprezentare juridica si alte lucruri care influenteaza direct bunastarea celor afectati de distrofie musculara.

5. Asociatia pentru Integrare Europeana Quiz, care urmareste dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor mai ales prin educatie non-formala.

6. Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa (ARTI), care actioneaza pentru implicarea tinerilor in viata sociala si in procesul de promovare a valorilor democratice.

7. Asociatia RUDEZIS Giurgita, care urmareste sa contribuie la dezvoltarea sustenabila a comunitatii prin promovarea si sprijinirea initiativelor locale, a parteneriatelor si a responsabilitati sociale.

8. Asociatia “Tinerii lupta impotriva viciilor mileniului III”, care promoveaza un stil de viata sanatos prin prevenirea consumului de tutun, alcool si droguri in randul elevilor.

9. Asociatia Vasiliada, care ofera servicii sociale grupurilor de persoane aflate in situatii de dificultate, avand la baza dragostea fata de semeni.

10. Centrul National pentru Promovarea Femeii si Copilului, care isi propune combaterea violentei de orice fel, imbunatatirea relatiilor mama - copil cat si relatiilor de familie.

11. PROEUROYOUNG Malu Mare, care urmareste dezvoltarea tinerei generatii din punct de vedere economic, social, cultural, sportiv.

Nicolae Cuta,

Director executiv CRONO


Nicolae Cuta, tel. 0743070270

Despre ASOCIATIA CRONO - CENTRUL DE RESURSE PENTRU ORGANIZATIILE NON-PROFIT DIN OLTENIA

CRONO (www.crono.org.ro) este o organizaţie neguvernamentală a cărei misiune este de a contribui la dezvoltarea societăţii civile în Oltenia prin sprijinirea organizaţiilor non-profit din regiune.

ARCS (www.arcs.ro) este o organizaţie care urmăreşte sprijinirea tinerilor şi a grupurilor de tineri în procesul dezvoltării personale şi pentru implicarea activa în propria comunitate.

CEE Citizens Network (www.ceecn.net) a fost creată pentru a furniza oportunităţi pentru iniţiativele locale ale cetăţenilor din regiunea Europei Centrale şi Răsăritene de a învăţa, a face schimb de experienţă şi de idei şi de a contribui la dezvoltarea organizaţiilor acestora prin stabilirea şi administrarea parteneriatelor dintre ele.

RuralNet (www.ruralnet.ro) este o reţea formată din 21 de organizaţii neguvernamentale care are misiunea de a sprijini dezvoltarea comunitara in mediul rural din România prin creşterea şi valorificarea compeţentelor actorilor din domeniu.

Participare: Intrare libera