Tango Fantasía – 3 zile si nopti de tango argentinian la Bucuresti cu maestri celebri din Buenos Aires

BUCURESTI - 10 septembrie 2009

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

In perioada 11 - 13 septembrie 2009, scoala de tango argentinian \'TangoBrujo\' impreuna cu Asociatia Culturala “Esquina de Tango” organizeaza weekendul de tango argentinian “Tango Fantasía”, eveniment ce ii are ca invitati speciali pe marii maestri de tango din Buenos Aires, Javier RODRIGUEZ si Andrea MISSE, unul dintre cele mai bine cotate cupluri de tango autentic argentinian din lume.

Tango Fantasía – 3 zile si nopti de tango argentinian la Bucuresti cu maestri celebri din Buenos Aires


Eveniment organizat sub auspiciile Ambasadei Republicii Argentina in Romania, avand ca parteneri agentia de turism Vola.ro, Athénée Palace Hilton, Clubul La Scena si JCC Bucuresti - Jewish Community Center, “Tango Fantasía” cuprinde o serie de workshopuri intensive si interesante de tango argentinian cu cei doi profesori din Argentina, in timpul zilelor de 12 si 13 septembrie, si trei petreceri de tango argentinian (milongas) in cadrul carora maestrii vor sustine dansuri demonstrative, ca parte a turneului mondial al acestora, in doua locatii elegante si fermecatoare din centrul Bucurestiului, in timpul noptilor de 11, 12 si 13 septembrie.

Dupa evenimentele trecute si anume, “Tango Emoción” cu maestri invitati Ezequiel Paludi si Geraldin Rojas (8-10 mai 2009), festivalul de tango “Winter Tango Fairytale” (28 Noiembrie – 1 Decembrie 2008), ce a avut ca invitati speciali alte doua cupluri de maestri internationali de tango, “Zilele Tangoului Argentinian” (13 – 14 Decembrie 2008), ce a adus omagiu unor nume mari ale muzicii de tango argentinian, Carlos Gardel si Julio de Caro, cat si “Seri de Tango la Carturesti” (18 si 21 Februarie 2009), prin “Tango Fantasía”, organizatorii isi propun din nou sa aduca in fata publicului cunoscator inca un fragment din farmecul tangoului argentinian, iar celui necunoscator oportunitatea de a descoperi acest fascinant dans si aceasta muzica seducatoare de tango.

Evenimentul “Tango Fantasía” prilejuieste necunoscatorilor de tango intalnirea cu tangoul argentinian, prin petrecerile de tango – milongas, din noptile de 11, 12 si 13 septembrie.

Programul “Tango Fantasía” este urmatorul:
Vineri, 11 Septembrie 2009
• 22:00 – 03:00: Petrecere de tango argentinian - *Milonga de deschidere a Tango Fantasía
Invitati speciali Javier RODRIGUEZ si Andrea MISSE
Locatie: Athénée Palace Hilton - Salonul Regina Maria (Str. Episcopiei Nr. 1-3)

Petrecerea de tango/ milonga este destinata atat necunoscatorilor cat si cunoscatorilor tangoului argentinian


Sambata, 12 Septembrie 2009
• 11:00 – 17:30: Seminarii de tango sustinute de Javier RODRIGUEZ si Andrea MISSE
(Pentru detalii legate de inscriere, puteti accesa: www.tangobrujo.ro )

• 22:00 – 03:00: Petrecere de tango argentinian - *Milonga cu demonstratie de dans a maestrilor Javier RODRIGUEZ si Andrea MISSE
Locatie: JCC Bucuresti - Centrul Comunitar Evreiesc – Strada Popa Soare, nr. 18

Petrecerea de tango/ milonga este destinata atat necunoscatorilor cat si cunoscatorilor tangoului argentinian


Duminica, 13 Septembrie 2009
• 11:00 – 17:30: Seminarii de tango sustinute de Javier RODRIGUEZ si Andrea MISSE
(Pentru detalii legate de inscriere, puteti accesa: www.tangobrujo.ro )

• 21:30 – 01:30: Petrecere de tango argentinian - *Milonga de inchidere a Tango Fantasía
Invitati speciali Javier RODRIGUEZ si Andrea MISSE
Locatie: Athénée Palace Hilton - Salonul Regina Maria (Str. Episcopiei Nr. 1-3)

Petrecerea de tango/ milonga este destinata atat necunoscatorilor cat si cunoscatorilor tangoului argentinian


*Milonga este un eveniment social, este petrecerea de tango care reuneste oameni din toate domeniile de activitate, iubitori de muzica de calitate, dans si atmosfera calda a unei seri in care se pot bucura de savurarea unui vin bun, in acorduri de muzica de tango, de frumusetea unui dans sau de primii pasi de tango dansati dupa cea dintai lectie de tango argentinian, fiind adresat atat necunoscatorilor, cat si cunoscatorilor genului.

***

Javier RODRIGUEZ si Andrea MISSE
Javier si Andrea sunt printre cei mai celebri si straluciti maestri de tango argentinian ai noii generatii de dansatori de tango clasic, din intreaga lume.
Recunoscuti pentru eleganta deosebita a stilului lor, Javier si Andrea interpreteaza inedit tango-ul argentinian de mai bine de zece ani, atat ca minunati performeri, cat si ca profesori experimentati, la festivalurile internationale de tango argentinian din Europa, America de Nord, Asia, Australia si restul lumii.
Printre festivalurile de tango de renume mondial la care participa anual Javier si Andrea, se numara: Festivalurile de Tango de la Torino, Firenze, Roma, Venezia, Bologna, Festivalul “Couleurs du Tango de Paris”, Festivalurile Internationale de Tango din Taipei, din Seoul, Singapore, Hong Kong, Taiwan, Festivalurile Internationale Tangocamp Greece, Italy, Sweden, Germany, World Tango Festivals din Buenos Aires si altele.

Impreuna, Javier si Andrea impartasesc cu generozitate iubitorilor de muzica si dans din intreaga lume, pasiunea si dragostea lor pentru tango argentinian si sunt o sursa permanenta de inspiratie pentru cei ce deja au descoperit frumusetea tango-ului si il danseaza in mod obisnuit.

Fara indoiala, unul dintre cele mai remarcabile cupluri de tango argentinian alaturi de care putem pasi spre tainele tangoului!
http://www.youtube.com/watch?v=25i1vPkyvJs

Despre Asociatia Culturala Esquina de Tango

***
Infiintata in primavara anului 2007, scoala “Tango Brujo” este o usa deschisa pentru cei ce doresc sa patrunda in fascinanta lume a tangoului autentic argentinian. In afara pasilor de dans, cei ce ii urmeaza cursurile pot gasi aici, intr-o atmosfera placuta si destinsa, o frantura din istoria si traditia strazilor din Buenos Aires.
www.tangobrujo.ro


Infiintata in vara anului 2008, Asociatia Culturala “Esquina de Tango” este o asociatie non-profit ce si-a propus inca de la inceput sa promoveze o parte din cultura Argentinei publicului roman, prin organizarea de evenimente culturale si artistice, precum festivaluri, workshopuri de tango argentinian si serate milonga cu maestrii de tango argentinian de talie internationala, cat si alte evenimente ce pun in valoare istoria tangoului si a muzicii argentiniene, astfel dorindu-si sa creasca numarul cunoscatorilor genului in Romania.Parteneri ai evenimentului: Vola.ro, Athénée Palace Hilton, Clubul La Scena si JCC Bucuresti - Centrul Comunitar Evreiesc.

Contact
Laura Iaru
Asociatia Culturala Esquina de Tango
TangoBrujo
Cell no: +40 729 805 901
Email: (Adresa de email este ascunsa din motive de securitate)

http://www.tangobrujo.ro

laura@esquinadetango.org

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-culturala-esquina-de-tango/tango-fantasia-3-zile-si-nopti-de-tango-argentinian-la-bucuresti-cu-maestri-celebri-din-buenos-aires3