A.C.T.O.R. program in Festivalul Interantional al Teatrului de Animatie organizat de Teatrul Tandarica

BUCURESTI - 29 noiembrie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

agenda evenimentelor realizate de Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami din Romania- A.C.T.O.R. la editia a cincea a Festivalului Interantional al Teatrului de Animatie organizat de Teatrul Tandarica 28.11-6.12.09

Program realizat de A.C.T.O.R. in cadrul Festivalului International al Teatrului de Animatie editia a 5-a organizat de Teatrul Tandarica
intre 28.11-6.12 2009

A.C.T.O.R. Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami din Romania propune publicului de toate varstele, in cadrul acestui festival o serie evenimente inedite, dupa cum urmeaza :

Duminica 29.11.09
Ora 12 : Vernisaj : FABULOS- expozitie origami –
Un proiect initiat de Eugenia BARBU, presedinte A.C.T.O.R.
Foaierul Teatrului Tandarica
Expozitia este alcatuita dintr-o selectie de obiecte pliate in tehnicile origami si kirigami cu un grad mare si foarte mare de complexitate. Pentru a invita cei mai buni si mai interesanti maestrii romani ai acestei arte in 2009, A.C.T.O.R. a colaborat cu Forumul Origami din Romania. Este prima expozitie de acest gen cu caracter national.

Luni 30.11.09
Ora 14 Atelierul Origami-Teatru pedagogic
Sala Studio etajul 4
Eugenia BARBU cu colegii ei din A.C.T.O.R. vor insufletii patratele de hartie colorata, indoindu-le in fel si chip, purtand audienta in lumea povestilor clasice sau abia inventate…
Vor fi povesti cu cate o noua aventura pentru fiecare etapa a plierii unor modele pe cat de simple, pe atat de spectaculoase.
In incheiere va fi prezentat si filmul cu figurine origami animate « Why Giraffes have long necks », realizat de Eugenia BARBU in 2000 la UNATC.

Miercuri 2.12.09
Ora 20 Spectacol de teatru experimental
TINERETE fara BATRANETE si VIATA fara de MOARTE
Sala Studio etajul 4
O echipa de tineri voluntari (Franta, Spania, Estonia) gazduiti in A.C.T.O.R. prin proiectul “TWO VITAMINS T”- finantat de Serviciul European de Voluntariat (Programul Tineret in Actiune), impreuna cu tineri artisti romani au acceptat provocarea de a materializa scenic, doar cu hartie alba si hartie neagra, pe muzica live al unui violoncel un basm esential al culturii romane..

Joi si Vineri 3 si 4.12.09
Ora 14 Atelierul AICI- ACOLO- program de educatie interculturala pentru copii
Sala Studio etajul 4
O echipa de tineri voluntari aflati in A.C.T.O.R. prin proiectul “COLORING KIDS’ LIFE”- Serviciul European de Voluntariat (Programul Tineret in Actiune) vor prezenta partile cele mai reprezentative ale programul AICI-ACOLO, derulat de A.C.T.O.R. cu scoli si gradinite din Bucuresti. Copiii beneficiari pot cunoaste direct de la reprezentantii unor tari ca Franta, Anglia, Estonia, Germania, Ucraina, Spania si Portugalia informatii despre cultura lor. Activitatile ludice nonformale, se adreseaza celor 5 simturi.


Despre Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami din Romania- A.C.T.O.R.

Asociatia Culturala pentru Teatru si Origami din Romania - A.C.T.O.R. are misiunea de a oferi beneficiarilor sai (copii si tineri) instrumentele care sa-i ajute sa comunice celor din jur ideile si sentimentele, astfel incat sa le creasca increderea in propriile puteri si sa-si gaseasca locul in comunitate. La baza acestor instrumente stau adesea abilitatile pe care nu au indraznit sa si le arate, desi cu siguranta, si-au dorit acest lucru.
Viziunea A.C.T.O.R.: o societate in care exista o comunicare eficienta este cu siguranta societatea pe care o visam cu totii. Cand un individ are puterea si curajul sa se exprime liber, realizeaza cat de mult conteaza parerea lui pentru ceilalti. Prin constientizarea responsabilitatii in fata societatii pentru pozitia sa, rezulta maturizarea sa ca membru al comunitatii.
Programe ACTOR: 1.Origami Teatru Pedagogic, 2. Origami Teatru Animatie clinica, 3. Schimburi Interculturale de Tineret, 4. Evenimente cu caracter social si artistic

contacte A.C.T.O.R. : tel/fax 4604768, mobil : 0744686093, email actor_romania@yahoo.com, blog http://actor.weblog.ro/
actor_romania@yahoo.com, actorromania@gmail.com