'Ghiocelul de Argint' a ajuns la Mariuca Nicolau din Botosani

Botosani - 24 martie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Botosaneanca Mariuca Nicolau a obtinut Marele Trofeu al Festivalului-Concurs de muzica usoara pentru copii si tineret 'Ghiocelul de Argint', desfasurat la Barlad pe 21-22 martie a.c.

'Ghiocelul de Argint' a ajuns la Mariuca Nicolau din Botosani

Mariuca Nicolau din Botosani a obtinut sambata, 22 martie a.c., Marele Trofeu al Festivalului-Concurs de muzica usoara pentru copii si tineret “Ghiocelul de Argint” Barlad. Ea a fost apreciata de juriul format din compozitorul Dumitru Lupu, Corneliu Muresanu de la Radio Iasi, compozitorii Dumitru Jijie, Marcel Iorga, Claudiu Bulete, dirijorul Costel Ene, Didi Epure – institutor la Clubul Elevilor din Barlad si Mihai Marcel Nastase, seful Cercului Militar Barlad. Concursul s-a desfasurat pe cinci categorii de varsta, la care au participat aproximativ 150 de copii din toata tara. Mariuca a participat la categoria de varsta 14-17 ani si a reusit sa convinga publicul cu melodia “Nesuferita tristete” de George Grigoriu. In urma acestei reusite, Mariuca va incepe o colaborare cu Radio Iasi.
Mariuca are 15 ani, este in anul al III-lea la Scoala Populara de Arte, sectia canto-muzica usoara si este membra a grupului “Vis de Artist”. Mariucai ii place sportul, dansul si desenul, a inceput prin a face cursuri de dans, a participat la “Fresh Star”, a obtinut anul trecut premiul al III-lea la Festivalul-concurs judetean de dans si muzica usoara 'Taramul copilariei' si are doua aparitii discografice, alaturi de colegii ei, pe CD-urile “Anii copilariei” si “Fulgii copilariei, pe fruntea lui Mos Craciun”.
Si la acest concurs ea a participat alaturi de colegii ei, care au obtinut urmatoarele rezultate: mentiune – Oana Tabultoc si premiu special – Andreea Prepelita, la categoria 5-8 ani; premiu special la categoria 10-12 ani - Viviana Sposub; mentiune si premiul Radio Iasi la categoria 12-14 ani - Claudia Rusu; mentiune – Ana Maria Raducanu si doua premii speciale la categoria 14-17 ani obtinute de Alexandra Grigoroscuta si Madalina Tatarusanu. Toti acesti copii studiaza canto sau sunt membri ai grupului “Vis de Artist”, fiind coordonati de prof. Catalina Constantinovici.

Despre asociatia culturala vis de artist

Asociatia culturala \\\'Vis de Artist\\\' are ca scop promovarea si popularizarea valorilor artistice locale.
catalina_narcisa@yahoo.com