Înfiinţarea Asociaţiei „Dacia Nemuritoare”

BUCURESTI - 14 februarie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Avem plãcerea de a vã anunta înfiinţarea Asociaţiei „Dacia Nemuritoare”, organizaţie neguvernamentalã, non-profit, al cãrei scop principal este promovarea valorilor şi tradiţiei naţionale, contribuţia la păstrarea identităţii naţionale a românilor din întreaga lume, promovarea interesului în favoarea şi pentru dezvoltarea sub orice formă a studiului istoriei, trezirea spiritului civic al românilor – acţiuni de interes general, pe plan intern şi internaţional, precum şi protecţia mediului şi a animalelor sub toate aspectele şi promovarea colaborării între toţi cei interesaţi în acestea.

Înfiinţarea Asociaţiei „Dacia Nemuritoare”

Asociaţia „Dacia Nemuritoare” este continuarea fireascã a unui proiect de succes, şi anume portalul http://www.dacii.ro Din octombrie 2003, acest portal de istorie alternativã a prezentat publicului românesc „cealaltã faţă a istoriei”, aceea pe care istoria oficialã o ocoleşte sau o denatureazã în mod sistematic. De-a lungul a mai mult de un an am abordat, prin articole proprii sau prin prezentarea de articole şi citate din cărţile unor autori consacraţi, subiecte precum: arhitectura dacică, cetăţile dacilor, descoperiri arheologice, izvoare antice, mitologie, războaiele daco-romane, religia dacilor, strămoşii hiperboreeni şi altele asemenea. Am cãutat, în acelaşi timp, sã aducem în atentia publicului valorile autentice, implicarea socialã si respectul fatã de adevãr.
Spre plãcuta noastrã surprizã, initiativa Grupului Dacia Nemuritoare si-a cucerit în scurt timp un public numeros, fidel si stabil: portalul nostru este vizitat lunar de mai mult de 20.000 de persoane. Reactiile pozitive pe care le-am primit în mod constant ne-au determinat sã ne gândim la extinderea activitãtii noastre.
Astfel, am înfiintat Asociaţia „Dacia Nemuritoare”, al cãrei scop principal îl constituie promovarea valorilor şi tradiţiei naţionale. Pagina de internet www.dacianemuritoare.ro vã va sta la dispozitie pentru a cunoaste mai în amãnunt activitatea noastrã, iar noi vã vom tine la curent în legãtura cu proiectele pe care le vom desfãsura.

Despre Asociatia Dacia Nemuritoare

Vlad Măcărescu
Preşedinte,
Asociaţia „Dacia Nemuritoare”