BCR invită ONG-urile să se înscrie în Campionatul de Bine

BUCURESTI - 12 iunie 2013

Comunicat tip General in ONG, Internet, CSR

Campionatul de Bine este o competiţie de strângere de fonduri şi se adresează organizaţiilor înscrise pe platforma de donaţii online Bursa Binelui , dar şi celor care îşi creează un profil până pe 16 iunie.

În funcţie de sumele strânse şi de numărul de donatori convinşi, organizaţiile pot câştiga dublarea sumelor obţinute, în limita a 5,000 de Euro.

Bursa Binelui este o platforma de donaţii dezvoltată de BCR, unde oricine are un card poate dona online simplu, în siguranţa şi cu 0 comision.

Campionatul de BIne

Campionatul de BIne

BCR a lansat Campionatul de bine - o competiţie de strângere de fonduri adresată organizaţiilor de pe platforma de donaţii online Bursa Binelui. Competiţia se desfăşoară între lunile iunie şi octombrie şi îşi propune să încurajeze organizaţiile să folosească Bursa Binelui ca instrument de atragere de fonduri de la donatori individuali.

"
Campionatul de bine" structurat sub forma unei competiţii cu mai multe etape, în care ONG-urile se pot califica în funcţie de sumele pe care le strâng şi de numărul de donatori convinşi. Organizaţiile se pot înscrie în concurs până pe16 iunie.

Vrem să construim împreună cu organizaţiile care s-au înscris şi se vor înscrie pe Bursa Binelui un instrument eficient, prin care să ajutăm oamenii care fac bine să îşi îndeplinească misiunea mai uşor, cu sprijinul comunităţii. Donaţiile de la persoanele fizice înseamnă, pe lângă resursă financiară, şi capital de încredere investit în proiectele ONG-urilor, care, pe termen lung, este ceea ce le va asigura o creştere durabilă. Este ca în business: cu cât ai mai mulţi investitori, cu atât compania ta devine mai valoroasă şi mai puternică, ceea ce îţi dă libertatea şi resursele să faci lucrurile pe care ţi le doreşti”, a declarat Nicoleta Deliu, reprezentant Bursa Binelui.

Mecanismul Campionatului de Bine


3 – 16 iunie – înscrierea în competiţie

Pentru a se înscrie, reprezentanţii ONG-ului trebuie să creeze un profil al organizaţiei pe Bursa Binelui (daca nu există deja) şi să trimită un scurt plan de comunicare şi fundraising  pe bursabinelui@bcr.ro, până pe 16 iunie.


Planul trebuie să includă proiectul sau proiectele pentru care vor să facă fundraising, suma pe care şi
-o propun să o strângă, ideea creativă/mesajul, strategia de implicare a membrilor comunităţii în care se desfăşoară proiectul. Organizaţiile vor primi de la echipa Bursa Binelui feedback şi sugestii de îmbunătăţire a planului de fundraisng.


17 iunie – 17 iulie – calificarea în sferturi

Pentru a se califica în sferturi, organizaţiile trebuie să strângă cel puţin  300 de lei de la cel puţin 5 donatori diferiţi. Dacă o organizaţie are mai multe proiecte înscrise pe Bursa Binelui, se vor lua în calcul sumele strânse la toate proiectele sale active.    


18 iulie – 18 august – calificarea în semifinală

Pentru a se califica în semifinală, organizaţiile trebuie să strângă încă 700 de lei de la cel puţin 10 donatori diferiţi, pentru a ajunge la 1000 de lei. Pe lângă calificarea în finală, organizaţiile care ajung în această etapă vor fi promovate pe pagina de Facebook a BCR, care are peste 220,000 de fani.


19 august – 15 septembrie calificarea în finală

Ca sa ajungă în ultima etapă, ONG-urile trebuie să strângă încă cel puţin 1,000 de lei de la cel puţin 20 donatori diferiţi. Organizaţiile calificate vor primi  şi un loc într-un program de leadership şi dezvoltare personală şi promovarea proiectelor desfăşurate.


15 septembrie – 16 octombrie– FINALA de BINE

În această perioadă, organizaţiile calificate trebuie să strângă o sumă cât mai mare de la cât mai mulţi donatori. Vor fi premiate primele trei organizaţii cu cel mai mare scor final (scorul final = suma strânsă x numărul de donatori). Premiile vor consta în dublarea sumelor strânse, până în limita a 5000 de Euro.

Despre Bursa Binelui

Bursa Binelui este o platformă dezvoltată de BCR în parteneriat cu EuPlatesc. Platforma îşi propune să aducă împreună organizaţiile care au nevoie de sprijin pentru a-şi desfăşura proiectele şi oamenii care vor să investească în faptele bune din comunitatea lor.

Concret, pe Bursa Binelui organizaţiile non-guvernamentale îşi pot crea pagini de profil în care să îşi prezinte activitatea, iar utilizatorii pot alege să devină voluntari pentru organizaţie sau să doneze bani pentru susţinerea diferitelor proiecte.

Bursa Binelui este singura platforma online care permite donaţiile fără comisioane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) la o cauză.

 

Pentru mai multe detalii:

Nicoleta Deliu, e-mail: nicoleta.deliu@bcr.ro

Alexandra Corolea, e-mail: alexandra.corolea@bcr.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-de-comunicare-ethos/bcr-invita-ong-urile-sa-se-inscrie-in-campionatul-de-bine