BRD invita studentii la Citizen Act III, un concurs pe teme de CSR

BUCURESTI - 25 noiembrie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

BRD - Groupe Société Générale invita studentii sa se inscrie la cea de-a treia editie a Citizen Act, o competitie marca Société Générale pe teme de CSR. Competitia se desfasoara la nivel international, ea adresandu-se studentilor din 35 de tari din Europa, Africa, bazinul Marii Mediterane dar si Canada, India, Rusia si China.

BRD invita studentii la Citizen Act III, un concurs pe teme de CSR


Termenul limita de inscriere este 15 decembrie 2008.

BRD - Groupe Société Générale a lansat in Romania Citizen Act III, competitie pe teme de responsabilitate corporatista organizata de grupul Société Générale.

Pentru a participa la Citizen Act, studentii trebuie sa formeze echipe de cate trei. Impreuna, ei vor raspunde la intrebarea: 'Ce ar putea oferi Societe Generale clientilor, angajatilor, actionarilor sai pentru a-si imbunatati activitatea in domeniul responsabilitatii sociale corporative?

La Citizen Act se pot inscrie studentii de la orice Universitate din Romania. Pentru a se inscrie, ei trebuie sa completeze un formular de participare, pana pe 15 decembrie, accesibil de pe http://www.brdcsr.ro.

Alaturi de formular, echipele trebuie sa trimita organizatorilor raspunsul la intrebarea concursului sub forma unei prezentari PowerPoint, de maxim 4 slide-uri. Aceasta va reprezenta schita proiectului de CSR pe care il va realiza ulterior echipa.

Studentii interesati sa afle mai multe detalii despre concurs sunt asteptati de reprezentantii BRD joi, 27 noiembrie 2008, de la ora 12.30, in cladirea AGIR (Bulevardul Dacia nr 26, etaj 1, vis –a-vis de ASE).

Competitia oficiala va fi lansata pe 3 februarie 2009, la Paris. Atunci, 60 dintre prezentarile primite din toata lumea vor fi selectate pentru etapa urmatoare. Realizatorii lor vor fi invitati sa le prezinte la sediul central Société Générale din Paris.

Intre 9 – 29 februarie 2009, studentii vor realiza, pe baza ideilor din prezentarea PowerPoint, un proiect online de tip 'wikiblog'. Ei vor fi ajutati de un 'ambasador' care va avea rolul de tutore si care va fi un angajat al BRD.

Organizatorii au ales ca forma de prezentare a proiectului 'wikiblogul' (o combinatie intre un blog si un wiki) pentru ca permite si celor din afara competitiei sa se implice. Pentru a incuraja dialogul cu cititorii wikiblogurilor, echipele trebuie sa-si promoveze proiectul in propria facultate.

In final, 3 echipe vor fi declarate castigatoare, pana la sfarsitul lunii martie 2009. Castigatorii locului 1 vor primi o excursie in valoare de 12.000 EUR, cei ai locului 2, o excursie de 8.000 EUR iar castigatorii locului 3, o excursie de 5.000 EUR.

La editia de anul trecut a concursului s-au inscris studenti de la 82 de Universitati europene. Din Romania, s-au inscris 21 de echipe formate din studenti de la ASE Bucuresti si Universitatea de Vest din Timisoara. Una dintre echipele din Romania a primit un premiu special din partea Juriului, pentru realizarea unui proiect al unei fundatii pentru educatie.

Mai multe detalii si regulamentul Citizen Act III sunt disponibile la:

http://www.brdcsr.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-de-comunicare-ethos/brd-invita-studentii-la-citizen-act-iii-un-concurs-pe-teme-de-csr