ResponsabilitateSociala.ro organizeaza a III-a editie a “European CSR Lessons”

BUCURESTI - 29 aprilie 2013

Comunicat tip General in Afaceri, CSR

Autorii Programului ResponsabilitateSociala.ro, in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului, vor organiza pe 16 si 17 mai, la Biblioteca Nationala a Romaniei, cea de-a III-a editie a “European CSR Lessons”. Acesta este cel mai important eveniment care aduce in Romania studii de caz din spatiul european, despre modul in care companiile pot rezolva probleme grave ale societatii, ale economiei sau ale mediului inconjurator, prin intermediul practicilor de Responsabilitate Sociala Corporativa (CSR).

European CSR Lessons 2013

European CSR Lessons 2013

 A III-a editie a "European CSR Lessons"  

ResponsabilitateSociala.ro

Evenimentul are o importanta deosebita pentru sectorul de afaceri romanesc, in conditiile in care Comisia Europeana a publicat marti, 16 aprilie, o propunere legislativa[1] prin care va obliga companiile cu peste 500 de angajati sa-si raporteze impactul social, de mediu si asupra drepturilor angajatilor. Prin acest act legislativ, Comisia isi propune creasca transparenta in sectorul de afaceri  cu scopul de a recastiga increderea consumatorilor si a investitorilor in economia europeana.

Dragos Dehelean, coordonatorul Programului ResponsabilitateSociala.ro, intareste urgenta si importanta unui eveniment precum ”European CSR Lessons”: “Directiva Comisiei Europene va avea un impact direct asupra companiilor din tara noastra. Introducerea obligativitatii raportarii impactului social si de mediu le va  determina sa depuna eforturi suplimentare privind monitorizarea si raportarea informatiilor non-financiare. De aceea, in acest an, credem ca este cu atat mai important ca atat decidentii din companii, cat si liderii de opinie si societatea civila sa inteleaga mai bine cum vor fi aplicate noile masuri si sa invete sa devina mai responsabile cu ajutorul unor exemple de succes de pe alte piete europene.

 

Cele 2 zile de conferinte vor include 4 sesiuni de studii de caz. Acestea vor acoperi o arie larga de subiecte: de la reducerea poluarii, a consumului de energie sau a deseurilor, pana la inovatia in domeniul produselor si serviciilor responsabile, dezvoltarea comunitatilor locale, sau incluziunea categoriilor defavorizate sau a persoanelor cu dizabilitati. 

 

Pentru ca studiile de caz sa fie cu adevarat inspirationale, acestea vor fi sustinute de reprezentanti sau invitati straini, dar si locali, ai unora dintre cele mai importante companii multinationale prezente in Romania: Rompetrol, Petrom, Holcim, BCR, Orange, GlaxoSmithKline.

 

Evenimentul se adreseaza in primul rand reprezentantilor sectorului de afaceri din Romania, dar si liderilor de opinie din societatea civila, din mass-media, din mediul academic si cel institutional. Acestia vor putea intra in dialog cu experti internationali din organizatii de renume din domeniu, precum si oficiali europeni.

 

De asemenea, vor participa la dezbaterea pe tema dezvoltarii domeniului CSR in Romania: Ministrul Economiei Varujan Vosganian, Ministrul Apelor si Padurilor Lucia Ana Varga, europarlamentara Ramona Manescu,  Secretarul de Stat in Ministerul Muncii, Codrin Scutaru, senatoarea PSD Gabriela Cretu, Secretarul de Stat in Ministerul Economiei, Manuel Donescu, secretarul Comisiei de Mediu a PNL, Manuel Avramescu.  Acestia isi vor prezenta planurile si proiectele concrete in domeniu.

 

Secretarul de stat in Ministerul Tineretului si Sportului, Cristian Cosmin a declarat ca “Prin programele de CSR, sectorul de afaceri poate oferi solutii la probleme grave cu care se confrunta astazi tinerii, peste tot in Europa: somajul, care a atins in ultimii ani cote alarmante, lipsa accesului la educatie pentru categoriile defavorizate sau insuficienta fondurilor pentru proiectele organizatiilor de tineret.De aceea, consideram ca CSR-ul reprezinta o componenta de viitor pentru domeniul de tineret atat din Europa, cat mai ales din tara noastra. In consecinta, ne face o deosebita placere sa ne alaturam, in calitate de parteneri, celei de-a treia editii a "European CSR Lessons", un eveniment gazduit de Romania care ne-a convins ca este o platforma internationala de comunicare foarte importanta si de la care ne asteptam sa puna bazele unor viitoare colaborari de  succes intre decidentii din domeniul public de tineret, sectorul neguvernamental si sectorul de afaceri” 

 

Detalii despre invitati, programul conferintelor si conditiile de participare vor fi disponibile in curand site-ul evenimentului, http://www.csrlessons.eu, si/sau pe site-ul organizatorilor, http://www.ResponsabilitateSociala.ro.  

 

 

Pentru detalii suplimentare, va rugam contactati:

 

 

Dragos Dehelean

 

Coordonator ResponsabilitateSociala.ro

 

Mobil: 0723 575 323

Email: dragos.dehelean@selenis.ro

Web: www.responsabilitatesociala.ro  

 

 

Ina Ionescu

 

Responsabil comunicare cu presa

 

Mobil: 0720035956

Email: ina.ionescu@selenis.ro

Web: www.responsabilitatesociala.ro  

 

 

[1] http://europa.eu/rapid/press-release_IP-13-330_ro.htm

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-de-comunicare-ethos/responsabilitatesociala-ro-organizeaza-a-iii-a-editie-a-european-csr-lessons