Saptamana viitoare au loc conferintele Olimpiadelor Comunicarii

BUCURESTI - 2 mai 2007

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Timp de doua zile (7 – 8 mai), Camera Deputatilor va gazdui Conferintele din cadrul celei de-a saptea editii a Olimpiadelor Comunicarii.

Saptamana viitoare au loc conferintele Olimpiadelor Comunicarii

Conferintele vor lua in discutie cele mai importante probleme care tin de dezvoltarea si de politica de resurse umane a agentiilor sau a departamentelor de comunicare din companiile sau institutiile publice romanesti. Alaturi de nume cunoscute ale pietei de Advertising si de Relatii Publice, si-au anuntat prezenta personalitati precum Bogdan Olteanu (Presedintele Camerei Deputatilor), Cristian Diaconescu (Vicepresedinte PSD), Crin Antonescu (Vicepresedinte PNL), Cozmin Gusa (Presedinte PIN), Adriana Saftoiu (fost purtator de cuvant al Administratiei Prezidentiale), Vasile Dancu (Vicepresedinte PSD), Zsolt Nagy (Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei) si Ludovic Orban (Ministrul Transporturilor).

Programul Conferintelor poate fi vazut pe site-ul Olimpiadelor Comunicarii, la adresa: http://www.olimpiadelecomunicarii.ro/conferinte.html.

Astfel, luni, 7 mai, incepand cu ora 12.00, are loc conferinta “De unde vine IDEEA campaniei – de la planner sau de la creativ?', oferita de Leo Burnett Romania. Invitatii vor dezvalui publicului secretele planificarii strategice, o preocupare care, desi relativ noua, a devenit la ora actuala o etapa obligatorie in realizarea a unei campanii de comunicare.

De la ora 14.30 se desfasoara conferinta “Primele 300 de zile – de la junior la strateg in relatii publice”, oferita de Cosmote Romania. Plecand la premiza ca absolventii de facultati de comunicare au de multe ori asteptari nerealiste in privinta activitatii pe care o vor desfasura dupa angajare, conferinta urmareste sa le ofere clarificarile necesare despre perioada de “juniorat”. De asemenea, invitatii ii vor ajuta pe tinerii aflati la inceput de drum sa inteleaga pasii pe care trebuie sa-i parcurga pentru a urca in ierarhia organizationala pana in postul de coordonator al unei echipe dintr-o agentie, respectiv al unui departament de comunicare dintr-o companie.

Tot luni, incepand cu ora 17.00, are loc dezbaterea cu tema “Se poate campanie fara populism? Dar populism fara campanie permanenta?”, oferita de Ozone Laboratories. In conditiile in care romanii sunt tot mai dezinteresati de viata politica, vorbitorii de la conferinta vor pune in discutie noile strategii care trebuie folosite in campaniile electorale. De asemenea, invitatii vor incerca sa raspunda si la intrebari “incomode”, precum: “care e rolul micilor si al berii in campania electorala?”, “la ce sunt bune autobuzele in campanie?” sau “de unde si cum se obtin documente compromitatoare la adresa contra-candidatilor?”.

Ziua de marti, 8 mai, este deschisa, la ora 12.00, de conferinta “Blogul care te angajeaza in comunicare”, oferita de Radio 21. Plecand de la premiza ca “blogul este cel mai bun CV al unui comunicator”, cei 6 invitati isi propun sa le arate tinerilor care isi doresc o cariera in comunicare, cum sa foloseasca blogurile pentru a se “vinde” mai bine in fata angajatilor si pentru a se dezvolta pe plan profesional.

De la ora 14.30, are loc dezbaterea cu tema “Cum poate ajunge un pusti Presedintele Camerei Deputatilor – o discutie despre cariera de comunicator intr-o institutie publica”, oferita de BRD-Groupe Societe Generale. Vorbitorii vor explora oportunitatile pe care le ofera unui tanar ocuparea unei pozitii de consilier sau de responsabil de comunicare intr-o institutie publica. Vor fi luate in discutie o serie de cazuri celebre de comunicatori care au beneficiat de notorietatea pozitiei pe care au ocupat-o. Va fi dezbatut de asemenea, modul in care ar trebui sa comunice institutiile publice romanesti.

Ultima conferinta a zilei incepe la ora 17.00, este oferita de Tuborg Romania si urmareste sa raspunda la intrebarea “De ce instrumente ai nevoie pentru a supravietui in lumea creativilor?”. In cadrul ei, invitatii vor oferi o imagine concreta despre organizarea unui departament de creatie, despre procesele si instrumentele folosite de “creativii” din agentiile de advertising.

Participarea la Conferinte este gratuita, insa se face doar pe baza listelor de confirmari. Formularul de confirmare se gaseste pe site, la adresa:
http://www.olimpiadelecomunicarii.ro/conferinte.html

Evenimentele Olimpiadelor Comunicarii se desfasoara sub Patronajul Presedintelui Camerei Deputatilor.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar oferit de: Tuborg Romania, Agentia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor, Cosmote Romania, BRD Groupe Societe Generale, Ozone Laboratories, Primaria Sectorului 1, Coca-Cola Romania, Leo Burnett Romania, RDS, Dacia, ABN AMRO Bank, Impact SA, Fundatia Sensiblu, Apa Nova Bucuresti, Media Image Group, Juicy Fruit, Ciuc si BGS.

Promovarea proiectului este realizata cu sprijinul: Radio 21, TVR 2, Ziua, Romania Libera, Cariere, 24 FUN, Internetcorp, Comunicatedepresa.ro, Oricum si Adplayers.ro.

De asemenea, proiectul beneficiaza de asistenta de specialitate din partea International Advertising Association Romania (IAA), a Asociatiei Romane a Profesionistilor in Relatii Publice (ARRP), si a Clubului Companiilor de Relatii Publice (CCRP).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-de-comunicare-ethos/saptamana-viitoare-au-loc-conferintele-olimpiadelor-comunicarii2