Selenis sustine participarea echipei nationale de debate la Idea Youth Forum

BUCURESTI - 21 iulie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Agentia de consultanta in comunicare online Selenis sponsorizeaza participarea echipei nationale de debate a Romaniei la cea mai importanta competitie internationala de profil - Idea Youth Forum. Forumul se va desfasura intre 23 iulie si 5 august la Smolyan, in Bulgaria. Selenis vrea sa promoveze in acest fel beneficiile dezbaterilor formale (debate) pentru dezvoltarea personala a tinerilor.

Selenis sustine participarea echipei nationale de debate la Idea Youth Forum

Debate-ul este o joc educational, in care doua echipe trebuie sa argumenteze pro si contra unei teme de interes general. Echipele trebuie sa respecte un format riguros, atat ca timp cat si ca desfasurare a dezbaterii. Evolutia lor este jurizata de unul sau mai multi arbitri. Tinerii isi dezvolta astfel capacitatea de argumentare, abilitatile de discurs public, gandirea analitica, ascultarea activa si, nu in ultimul rand, toleranta fata de ideile opuse.

Echipa Romaniei care va participa anul acesta la Idea Youth Forum este formata din trei elevi de liceu din Ploiesti: Rodica Raducanu, Sabin Ciornea si Iulian Maier. Ei activeaza in cluburi de debate ale Asociatiei Romane de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR) si au trecut printr-un proces national de selectie. Echipa va fi insotita de un trainer student - Andrei-Iustin Mihailescu.

La recomandarea Selenis, echipa a realizat un jurnal online (blog), in care relateaza “la cald” despre emotiile pregatirii si tehnicile de antrenament folosite. Incepand cu 23 iunie, ei vor transmite “in direct” atmosfera si evenimentele de la Idea Youth Forum.

Blogul RomaniaLaForum (http://romanialaforum.blogspot.com) are si rolul de a promova debate-ul in randurile publicului larg. Astfel, membrii echipei ii invita pe vizitatori sa se implice alaturi de ei in formularea de argumente pro si contra temelor pe care le vor dezbate la Forum: “Guvernele ar trebui sa permita afisarea simbolurilor religioase in institutiile publice” si “Cenzurarea formelor de expresie care promoveaza violenta este justificata”.

Despre motivatia agentiei de a sustine echipa nationala a Romaniei, Dragos Dehelean, Director General Selenis, spune: “Cred ca atat parintii cat si companiile sau alte institutii care pot ajuta programul de debate sa aiba un impact mai mare ar trebui sa fie constienti de beneficiile acestuia pentru dezvoltarea tinerilor. De aceea, ii invit sa urmareasca activitatile ARDOR, dar si blogul echipei care merge acum la Forum. Nu in ultimul rand, le doresc membrilor echipei mult succes la competitie”.

La randul sau, Monica Mocanu, Presedintele ARDOR, afirma: 'Faptul ca Selenis sustine participarea echipei Romaniei la cel mai important campionat international de dezbateri si teoria argumentarii din lume, arata ca Selenis stie ca ARDOR lucreaza cu tinerii care vor reprezenta partea activa, din punct de vedere cultural si politic, a Romaniei in urmatorii ani. Nu in ultimul rand, sprijinul agentiei ne este de folos si in construirea unei pozitii mai vizibile a proiectelor ARDOR in spatiul comunicarii online. Ar fi pacat ca multitudinea de tematici, controverse si solutii pe care ARDOR le intoarce pe toate fetele in “sportul' pe care il practica, sa nu fie aduse in spatiul online, atat de dinamic si de exploziv in ultimii ani.”

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-de-comunicare-ethos/selenis-sustine-participarea-echipei-nationale-de-debate-la-idea-youth-forum