La Bacau, prima promotie de specialisti in terapia familiei

Bacau - 25 octombrie 2005

Comunicat tip General in Sanatate

Opt specialisti bacauani au incheiat cu succes Cursul de terapie sistemica - Cuplu, Copil, Familie organizat de Asociatia de Consiliere si Terapie a Familiei (ACTF) in perioada mai - octombrie 2005, la sediul Asociatiei Ovidiu Rom Bacau.

La Bacau, prima promotie de specialisti in terapia familiei

"Cursul a fost o invitatie de a evalua si analiza modul de abordare a problemelor intr-o familie", a declarat Mariana Angheluta, psiholog scolar la Targu Ocna, una din participante. "Pentru mine, foarte importanta a fost teoria, caci mi-a oferit posibilitatea de a privi familia dintr-o alta perspectiva. Am acum instrumente si metode pe care le voi folosi in activitatea profesionala, dar si acasa. Voi incerca sa ajut oamenii sa-si depaseasca teama si sa vada dincolo de zid", a mai adaugat Mariana Angheluta.

"Cursul de terapie sistemica - Cuplu, Copil, Familie este alcatuit din cinci module si propune studiul problematicii terapiei familiei in mod interactiv, prin joc de rol si studiu de caz", a precizat Cristian Petrescu, psiholog terapeut, presedinte al Asociatiei de Consiliere si Terapie a Familiei (ACTF). "Toate subiectele studiate se raporteaza la cazuistica şi patologia contextului socio-cultural romanesc".

La curs au participat specialisti (psihologi, psihopedagogi, asistenţi sociali, consilieri) ce parcurg in activitatea lor etape de consiliere sau terapie a relatiilor din sistemul familial, precum si studenti ai facultatilor de profil, aflati in ultimii ani de studiu.

Cursul de terapie sistemica - Cuplu, Copil, Familie organizat de Asociatia de Consiliere si Terapie a Familiei (ACTF) propune specialistilor interesati elementele de baza teoretice si practice legate de terapia familiei. Formatorii sunt psihologi terapeuti, atestati de Asociatia Europeana de Terapie a Familiei (European Family Therapy Association). Cursul s-a desfasurat pana acum in Iasi, Bucuresti si Bacau.

Pentru alte detalii contactati pe Cristian Petrescu, psiholog terapeut, presedinte al Asociatiei de Consiliere si Terapie a Familiei (ACTF) la telefon 0745 877 820.

# # #

Despre Asociatia de Consiliere si Terapie a Familiei (ACTF)

Asociatia de Consiliere si Terapie a Familiei (ACTF) este organizatie neguvernamentala. ACTF are ca misiune promovarea terapiei familiei in Romania, prin practica, formare de specialisti si cercetare.
Anca Lupu
Consultant Comunicare si Relatii Publice
terapiafamiliei@yahoo.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-de-consiliere-si-terapie-a-familiei-actf/la-bacau-prima-promotie-de-specialisti-in-terapia-familiei