PROIECT IN PRIMELE CINCI CE VOR PRIMI FINANTARE SAMTID

Botosani - 26 mai 2004

Comunicat tip General in Administratie Publica

Proiectul de reabilitare a sistemului de alimentare cu apa
potabila în judetul Botosani, realizat cu sprijinul RELIANS,
a obtinut o finantare de peste 5 milioane de Euro

PROIECT IN PRIMELE CINCI CE VOR PRIMI FINANTARE SAMTID

Intre primele 5 proiecte din cele 16 validate de Comitetul National de Coordonare a programului SAMTID se numara si "Reabilitarea sistemului de alimentare cu apa potabila în judetul Botosani", realizat cu sprijinul RELIANS. Proiectul a fost propus de Consiliul Judetean Botosani si Consiliile Locale Dorohoi, Darabani si Saveni, reunite special pentru acest proiect în Asociatia pentru Alimentari cu Apa, Canalizari si Salubrizari Botosani (AAACS). Din suma de peste 5 milioane de Euro obtinuta de proiect, jumatate este finantare nerambursabila.

"Proiectul va îmbunatati performantele sistemelor de alimentare cu apa potabila în judetul Botosani. Vom avea o apa curata, care va îndeplini standardele de mediu si va îmbunatati sanatatea si calitatea vietii a 150 de mii de locuitori", a declarat Constantin Contac, Presedinte al Consiliului Judetean Botosani.

"In conformitate cu procedurile programului PHARE, proiectul a trecut de primele doua etape de evaluare" a precizat Cristian Damian, Director al Departamentului Dezvoltarea sectorului public, la compania RELIANS. "Prima etapa a avut loc la nivelul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est, cea de a doua fiind realizata de consultanti internationali. Urmeaza promovarea documentatiilor tehnico-economice si a studiului de fezabilitate, în vederea aprobarii proiectului prin Hotarâre de Guvern".

SAMTID este Programul de dezvoltare a infrastructurii în orasele mici si mijlocii (parte a programului PHARE 2002 - Investitii in coeziunea economica si sociala), ce vizeaza reabilitarea infrastructurii de alimentare cu apa în peste 200 de localitati urbane. Totalul sumei disponibile pentru investitii in faza pilot este de 40 de milioane de Euro.

Despre Asociatia de Consiliere si Terapie a Familiei (ACTF)

RELIANS este o companie ce ofera servicii de consultanta pentru dezvoltarea afacerilor şi a sectorului public, cu sediul central in Iasi si un Birou Zonal la Suceava.
Anca Lupu,
Coordonator PR
Tel./Fax 0232 25 84 25, Mobil 0788 43 22 03
anca@relians.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-de-consiliere-si-terapie-a-familiei-actf/proiect-in-primele-cinci-ce-vor-primi-finantare-samtid