UNIUNEA EUROPEANA SPRIJINA ACCESUL IMM LA SERVICIILE DE CONSULTANTA

Iasi - 29 martie 2004

Comunicat tip General in Afaceri

10 întreprinderi mici si mijlocii beneficiaza de servicii profesionale de consultanta prin proiectul e-CAPITAL al companiei RELIANS

UNIUNEA EUROPEANA SPRIJINA ACCESUL IMM LA SERVICIILE DE CONSULTANTA

Uniunea Europeana sprijina dezvoltarea abilitatilor manageriale ale micilor întreprinzatori, facilitând accesul la servicii specializate de consultanta si instruire prin programul PHARE 2000 - Coeziune Economica si Sociala, Schema de Consultanta si Instruire pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii.

Proiectul e-CAPITAL propus de RELIANS a permis unui numar de zece întreprinderi mici si mijlocii accesul la servicii profesionale de consultanta. Proiectul e-CAPITAL a obtinut o finantare nerambursabila de aproape 40.000 Euro, ce reprezinta 60% din costul total al proiectului.

"Prin proiectul e-CAPITAL, am construit o pagina web dinamica de prezentare si comert electronic si am implementat un soft de optimizare a productiei. Am beneficiat de acces la informatii specializate, care ne-au deschis noi oportunitati de piata", a declarat Ioan Andronic, administrator al firmei PRIMORDIAL din Suceava, firma ce produce mobilier la comanda.

"Alaturi de Programul PHARE 2000 - Coeziune Economica si Sociala, doar Agentia Nationala pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) mai aloca fonduri destinate exclusiv accesului la instruire si consultanta. Aceste fonduri sunt un sprijin pentru micii întreprinzatori, în special în perspectiva integrarii europene, când competitivitatea va fi un criteriu important al ramânerii pe piata", ne-a precizat Ovidiu Rata, Director General al companiei de consultanta RELIANS.

Despre Asociatia de Consiliere si Terapie a Familiei (ACTF)

RELIANS este o companie cu capital privat ce ofera servicii de consultanta pentru dezvoltarea afacerilor si a sectorului public. RELIANS are deschise doua birouri zonale în orasele Iasi si Suceava.
Anca Lupu,
Coordonator PR
Tel./Fax 0232 25 84 25, Mobil 0788 43 22 03
anca@relians.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-de-consiliere-si-terapie-a-familiei-actf/uniunea-europeana-sprijina-accesul-imm-la-serviciile-de-consultanta