17 MARTIE - ST. PATRICK'S DAY sau ZIUA IRLANDEI la Bucuresti

BUCURESTI - 6 martie 2012

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Afaceri, Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate

Anul acesta ziua Irlandei va fi sarbatorita la Bucuresti cu mult fast: parade, workshopuri de dans irlandez si multe spectacole, toate sustinute in perioada 17-18 martie, de catre trupele de muzica si dans irlandez din intreaga tara. Comparativ cu anii anteriori insa, editia de anul acesta o va avea invitata speciala pe fosta membra Riverdance, Anne-Marie Cunningham care ii va incanta pe iubitorii de dansuri irlandeze nu numai cu prestatia ei in cadrul spectacolului din 17 martie, din centrul vechi al Bucurestiului, ci si cu o serie de workshopuri organizate in zilele de 17-18 martie, intre orele 10-13, la studio-ul de dans din Popa Nan, nr 82, cursurile fiind dedicate tuturor celor ce-si doresc sa invete acest stil de dans chiar de la sursa.

17 MARTIE - ST. PATRICK'S DAY sau ZIUA IRLANDEI la Bucuresti

St.Patrick’s Day 2012 (Ziua Irlandei)

 

Ediţia a V-a

 

17 Martie 2011, ora 17

 

Bucureşti - Centrul Istoric (Lipscani-Smardan)

 

    17 martie e ziua Sfantului Patrick, ocrotitorul Irlandei, ocazie cu  care Ziua Nationala a Irlandei ‘St. Patrick’s’ Day’ este celebrata anual in intreaga lume, pe oriunde exista cate o comunitate de irlandezi. In marile orase ale lumii (New York, San Francisco, Dublin, Londra, Sydney, Tokyo, etc.) au loc parade fastuoase pe bulevardele principale urmate de concerte in parcuri si sali de spectacole. Incepand cu 2008 Asociatia Culturala Romano-Irlandeza a initiat organizarea anuala a Serbarii St. Patrick’s Day in aer liber in capitala Romaniei, serbare ce a  avut parte de o atentie deosebita atat din partea presei cat si a publicului. A 5-a editie programata pentru 17 martie 2012, orele 17, se va desfasura in centrul istoric al Bucurestiului, de data aceasta in zona Lipscani-Smardan (in imediata invecinatate a BNR-ului).

    Ideea de a sarbatori Ziua Irlandei taman in centrul Bucurestiului este initiata si pusa in practica de niste romani (membrii ai Asociatiei Culturale Romano-Irlandeze) indragostiti de arta si cultura irlandeza si chiar daca  este privita de unii cu scepticism, motivaţia care stă la baza organizarii acestui eveniment este una destul de convingătoare şi simplă: romanii si irlandezii au multe in comun iar acest lucru va fi cu siguranta demonstrat in cadrul specatcolului desfasurat pe durata a trei ore.

   Astfel, scena amplasata special va gazdui artisti romani, irlandezi si maghiari deopotriva care vor sarbatori Ziua Irlandei cantand, dansand si evocand buna dispozitie si spiritul vesel si „verde”  atat de caracteristic irlandezilor. Incepand cu orele 16, in deschiderea propriu-zisa a spectacolului artistii va invita sa va alaturati unei mini-parade inedite ce va cutreiera stradutele principale ale Centrului Istoric in ritmuri inconfundabile de tobe si cimpoaie. Pe tot parcursul după-amiezii, publicul este poftit să se fotografieze cu spiriduşii care vor anima piaţa, iar cei dornici se vor putea bucura de câte un trifoi sau tricolor pictat pe obraz. Începând cu orele 17, pe scenă vor urca cursantii Scolii de Dans Anne Marie Cunningnam (membrii ai trupelor Celtic Fire – Tasnad _Satu Mare, Tir na nOg – Miercurea Ciuc, The Sky – Iasi si Irish Way - Bucuresti) care isi vor demonstra talentul in arta dansului traditional irlandez sub privirile si supravegherea instructoareil lor – Anne Marie Cunningnam (fosta dansatoare Riverdance). Veti avea prilejul sa savurati de asemenea un program de muzica medieval-celtica interpretat intr-o forma inedita cu cimpoaie si instrumente arhaice de trupa  Bordo Sarkany din Ungaria (trupa care va conduce si miniparada din deschiderea spectacolului) . Invitati speciali ai Ambasadei Irlandei la Bucuresti vor fi irlandezii Amazing Apples ce ne vor incanta cu muzica traditionala irlandeza autentica. Incheierea spectacolului va fi lasata in seama ’’Berilor Negre”(Blackbeers) care pe ritmuri de rock celtic si influente irish-punk cu siguranta ne vor pune la incercare gustul si apetitul pentru bere, neagra in special. Nu vor lipsi concursurile cu premii oferite de sponsorul principal care vor întări caracterul interactiv al spectacolului.  

   In concluzie, sunteti invitati cu mic si mare insotiti obligatoriu de buna dispozitie sa va alaturati promovarii artei si culturii irlandeze intr-unul din cele mai verzi spectacole romanesti organizate intr-o zi la fel de verde,cea dedicata Irlandei.

Leprechauns, castles, good luck and laughter  Lullabies, dreams, and love ever after.

Poems and songs with pipes and drums A thousand welcomes when anyone comes.”

 

 

Organizatori: ASOCIATIA CULTURALA ROMANO-IRLANDEZA in pateneriat cu Ambasada Irlandei la Bucuresti, Culture Ireland si Asociatia de Dans Irlandez Irish Way.

 

Evenimentul este sprijinit de GUINNESS  în calitate de sponsor principal, Unirea Shopping Center, magazinul Irish Green, Maria Pauna - Make Up Your Mind, salonul Cristi Pascu – Exclusive si pubul The Gin Factory.

 

Parteneri media: SapteSeri, Stop to Shop, Metropotam.ro, E-Zine.ro, Calendar Evenimente.ro, Metalhead, BestMusic.ro,  Let’sRock.ro, Port.ro, Jurnaldebucuresti.com, TravelAndStudyIreland.ro, iConcert.ro, anyplace.ro, Bucuresteni.ro, Maximum Rock.

 

Fie ca trifoiul irlandez să fie cu noroc!

Slainte! 

 

Despre Asociatia de Dans Irish Way

Trupa si scoala de dans irlandez «Irish Way» a luat fiinţă atunci când nouă români talentaţi şi-au unit pasiunea pentru dansul irlandez cu ambiţia de a aduce această formă de artă pe scenele şi în localurile din România.