Întâlnește-ți prejudecata la Biblioteca Vie: citește cărți vii alături de Scut!

Locul desfasurarii: Parcul Central: Aleea vizavi de Aro Palace

Organizator: Asociatia de Servicii Sociale

Întâlnește-ți prejudecata la Biblioteca Vie: citește cărți vii alături de Scut!

Artistul, deținutul, blogger-ul, yoghinul, procurorul: te-ai întrebat vreodată ce crezi tu despre ei? Te-ai întrebat vreodată ce se află de fapt în spatele acestor etichete?

 

Asociația de Servicii Sociale Scut, alături de CAN Brașov, te invită pe 22 iulie în Parcul Central la evenimentul Biblioteca Vie : Întâlnește-ți prejudecata!

 

Biblioteca Vie este un concept internațional ce își propune să promoveze respectul pentru drepturile omului, diversitatea în toate formele ei și să stimuleze dialogul între oameni.

 

Biblioteca Vie funcționează ca o bibliotecă obișnuită: cititorii, întâmpinați de un bibliotecar, împrumută cărți pentru o perioadă limitată de timp, le citesc, după care le restituie. Diferența constă în faptul că, de această dată, cărtile sunt reprezentate de oameni.

 

Pentru câteva momente, prin poveștile de viață, Cărțile Vii ne oferă posibilitatea de a ne confrunta cu propriile noastre idei preconcepute și poate chiar să le depășim. Prin acest eveniment, încercăm să luptăm împotriva discriminării și stigmatelor sociale, promovând astfel diversitatea și o cultură a acceptării. Biblioteca Vie din acest an este organizată în cadrul proiectului Centrul Sara - servicii integrate pentru persoanele adulte cu dizabilități, proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG din România.

 

La Biblioteca Vie din acest an vom avea peste 50 de cărți, persoane aparținând unor categorii diverse. Evenimentul va avea loc pe 22 iulie, în Parcul Central (aleea din fața Aro Palace), între orele 10-18:00 iar participarea este gratuită.

 

Povestea lor, poate fi povestea oricărui om, chiar a noastră.  Vă așteptăm cu drag să le descoperiți!

 

Despre ASOCIATIA DE SERVICII SOCIALE SCUT

Asociația de Servicii Sociale Scut este o organizație non-profit, înființată în anul 2000 și activă la nivelul județului Brașov. Împreună cu echipa, voluntarii și susținătorii noștri, încercăm să construim o societate în care toată lumea are șanse egale de a fi fericit, acces egal la servicii de îngrijire și sprijin comunitar, și șanse egale de a se integra în comunitate.

Confirmare pana la data: 22 iulie 2015

Participare: Intrare libera

Sponsori eveniment:
  • Party Day: dăm culoare evenimentelor! Party Day: dăm culoare evenimentelor!
Parteneri media eveniment:
  • Rețeaua de Sprijin Comunitar CAN Brașov Rețeaua de Sprijin Comunitar CAN Brașov