Joi, 25 septembrie 2014, la ora 11:30 sunteți invitați la conferința de presă Docuart, la Ceainăria Cărturești Verona

BUCURESTI - 23 septembrie 2014

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Festivalul de film documentar Bucureşti Docuart Fest începe pe 1 octombrie. Este programată o săptămână plină de proiecții excepționale de film ale unor regizori consacrați, dar și aparținând unui nou val. Cinemateca Eforie își deschide ușile în prima săptămână a lunii octombrie pentru un festival încărcat cu surprize frumoase pentru pasionații de cinematografie. Joi, 25 septembrie, directorul festivalului vine la Ceainăria Cărturești pentru a vă povesti mai multe despre ce v-a pregătit pentru aceasta ediție.

Afisul festivalului Docuart Fest 2014

Afisul festivalului Docuart Fest 2014

Au rămas mai puțin de două săptămâni până la startul București Docuart Fest 2014. Festivalul care se va desfășura în perioada 1-5 octombrie aduce în prim plan filmul documentar românesc, îl cinstește și premiază. Cu peste 50 de filme înscrise în primă fază, în cadrul competiției se află acum 21 de documentare selectate de un juriu prestigios, care vor rula pe parcursul câtorva zile, înfățișând realități rare și povești de viață surprinse prin spiritul și arta documentarului.

Cele 5 zile de festival găzduiesc proiecții care vor fi descifrate de înșiși realizatorii lor în sesiuni de Q&A programate la sfârșitul fiecărui film. Spectatorii pot interacționa cu regizorii filmelor înscrise, dar și cu personalitățile care semnează cele trei sesiuni de Master Class

Dana Bunescu, monteur și inginer de sunet prezent pe genericul unui număr impresionant de producții românești, vine să vorbească despre funcția semantică și sintactică a montajului, pe 2 octombrie, începând cu ora 11:00. Jurnalista Paula Herlo, distinsă cu numeroase premii pentru campaniile sociale desfășurate, ne vorbește pe data de 3 octombrie de la aceeași oră despre documentarul de investigație. Penultima zi de festival, 4 octombrie, pregătește o discuție despre documentarul istoric și filmul cu rol de document, avându-l în prim plan pe regizorul Florin Iepan, nume care semnează filme precum "10 minute cu clasa muncitoare", "Născuți la comandă - decrețeii" sau "Odessa". Aceste trei filme vor rula și  în ultima zi de festival, pe 5 octombrie, dedicând o scurtă retrospectivă a carierei regizorului Iepan.   

Tot duminică, 5 octombrie,  București Docuart Fest culminează prin proiecții excepționale ale unor documentare despre artă în regia lui Laurențiu Damian, Francisc Mraz și Cornel Mihalache. Ușile Cinematecii Eforie vor fi deschise cinefililor pentru o experiență fulminantă în materie de film și cunoștințe în cinematografie. 

De asemenea, joi,  25 septembrie 2014, la ora 11:30 sunteți invitați la conferința de presă Docuart, la Ceainăria Cărturești Verona, unde vor fi anunțate restul detaliilor și comentate cele mai importante aspecte privind ediția a III-a a festivalului.

Despre ASOCIATIA DOCUART

București Docuart Fest este festivalul dedicat exclusiv filmului documentar românesc. Festivalul vrea să promoveze idei și oameni, dar mai cu seamă produse culturale autohtone din lumea cinematografică. Cu prima ediție care a luat naștere în 2012, Docuart Fest a crescut până în prezent supravegheat atent de ochii unei echipe de tineri exuberanți, îndrăzneți, optimiști și cu încredere în publicul român consumator de calitate.