Concursul european ”1989 – Images of Change” organizat de Asociaţia internaţională EUSTORY s-a încheiat.

BUCURESTI - 7 noiembrie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Concursul european ”1989 – Images of Change” organizat de Asociaţia internaţională EUSTORY s-a încheiat. Juriul Internaţional a anunţat premianţii, iar festivitatea de premiere a avut loc joi, 5 noiembrie, la Trieste (Italia), în organizarea Fondazione per la Scuola, membrul italian al reţelei EUSTORY.
Lista şi lucrările premianților pot fi consultate pe situl http://www.1989history.eu/.

Concursul ”1989 – Images of Change” a luat sfârşit. Juriul Internaţional a anunţat premianţii, iar festivitatea de premiere a avut loc joi, 5 noiembrie, la Trieste (Italia), în organizarea Fondazione per la Scuola, membrul italian al reţelei EUSTORY.
Lista şi lucrările premianților pot fi consultate pe situl http://www.1989history.eu/.

Au fost atribuite 10 premii europene, 2 premii naţionale (pentru candidaţi din ţările care au avut mai mult de 10 lucrări, în acest caz Polonia și România) şi 1 premiu special pentru o lucrare video, în valoare totală de 17.500 Euro. Dintre acestea, 3 premii au revenit unor participanţi din Romania: 2 premii europene, Diana-Maria CERCEŞ şi Marius Florin DRAŞOVEAN, şi 1 premiu naţional, Vlad-Constantin BADEA.
Lansat la 1 martie 2009 de EUSTORY, proiectul european “1989 – Images of Change” este o iniţiativă menită să filtreze amintirile din sfera locală şi privată cu privire la sfârşitul totalitarismului prin perspectiva critică a tinerilor europeni născuţi în anii schimbării dintre 1980 şi 1991. Concursul a fost deschis tinerilor din toate ţările Europei, născuţi în anii schimbării dintre 1980 și 1991. Participanţii au putut acoperi o varietate largă de subiecte legate de anul 1989 în istoria Europei, tratând problema şi din perspectiva moştenirii acestei perioade, 20 de ani mai târziu. Lucrările acceptate în concurs, sub forma unor texte sau filme scurte în limbile engleză sau germană, sunt disponibile în format electronic pe platforma online special construită în acest scop: www.1989history.eu.

Despre Asociatia DRIFI

EUSTORY este o asociaţie internaţională non-profit, cu organizaţii membre în 22 de ţări europene, cu obiectivul declarat de construire a viitorului Europei prin promovarea principiului ”înţelegerea deosebirilor, depăşirea diviziunilor”. În România, concursul este prezentat de Asociaţia DRIFI, membru fondator al EUSTORY.


dr. Irina Cristescu
asistent de proiect
support@1989history.eu
support@1989history.eu

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-drifi/concursul-european-1989-images-of-change-organizat-de-asociatia-internationala-eustory-s-a-incheiat-