COMUNICAT DE PRESĂ - Bookfest 2011

BUCURESTI - 13 mai 2011

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

La a VI-a ediție, în perioada 25-29 mai 2011, echipa organizatoare a Salonului internaţional al cărţii Bookfest propune copiilor un spațiu destinat lecturii, jocului, educației și creativității, intitulat “Clubul șoriceilor de bibliotecă”, unde micuții se vor afla în lumea lor.

La a VI-a ediție, în perioada 25-29 mai 2011, echipa organizatoare a Salonului internaţional al cărţii Bookfest propune copiilor un spațiu destinat lecturii, jocului, educației și creativității, intitulat “Clubul șoriceilor de bibliotecă”, unde micuții se vor afla în lumea lor.

 

Astfel, sunt pregătite în fiecare zi câte două ateliere de creaţie: „De la hârtie la carte“ şi „Tablouri florale - ecoart&greenarts“, precum si minicursuri pe tema protecţiei mediului.

 

Între orele 10.00-20.00, la “Clubul șoriceilor” se vor desfășura ateliere de lectură, jocuri, demonstrații practice, momente artistice, alte activități îndrumate de artiști, bibliotecari, specialiști în educație, voluntari și oameni de afaceri, cu toții animați de dorința de a contribui la apropierea de cultură a copiilor, de la cele mai fragede vârste.

 

Sub coordonarea Secției Naționale IBBY (Consiliul Internațional al Cărții petru Copii și Tineret), vor organiza ateliere și spectacole: Biblioteca Metropolitană București,  editurile Teora,  Softwin și Silvius, firmele Picus și Fun Science.

 

Contribuții substanțiale vor avea și ONG-uri ca Fundația pentru Democratizarea Societății Civile, Asociația „Telefonul copilului”, Federația Internațională a Comunităților Educative, Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație, “Cercetașii României”, Centrul pentru copii și părinți “Iulia Pantazi” etc.

 

Micuții cititori și creatori se vor întâlni cu scriitoarele Alina Miron, Anastasia Popa și Passionaria Stoicescu, vor învăța să deseneze, să picteze și să confecționeze diverse obiecte  în cercurile conduse de Valentin Tănase, Alexandra Baciu, Diana Rotaru, Alexandra Mihai, vor viziona spectacolele Teatrului de păpuși “Licurici” și vor primi lecții de educație rutieră și de cercetășie.

 

Cei mai merituoși vor fi premiați și vor primi mult râvnita insignă de “Șoricel de bibliotecă”, pe care sperăm că o vor purta cu mândrie, spre admirația colegilor, educatorilor și familiilor, ca semn al pasiunii lor înfiripate pentru carte și lectură.

 

Clubul șoriceilor de bibliotecă” își deschide porțile timp de cinci zile, pe toată durata “Bookfest”, în Pavilionul C5, manifestarea constituind și o avanpremieră a sărbătoririi, la 1 iunie, a Zilei Internaționale a Copilului. Zâna copilăriei va aduce veşti bune tuturor şoriceilor.

 

Vă aşteptăm, dragii noştri micuţi prieteni, la Complexul expoziţional Romexpo, pavilioanele C1, C2, C4, C5 şi C6!

Intrarea este liberă

 

Asociaţia Editorilor din România

Bucureşti, 13.05.2011

Despre ASOCIATIA EDITORILOR DIN ROMANIA

Asociatia Editorilor din Romania (AER) este cea mai importanta organizatie din industria cartii. Bookfest - Salonul cartii Bucuresti este un proiect initiat de AER si este deschis tuturot celor implicati in industria cartii.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-editorilor-din-romania/comunicat-de-presa-bookfest-20111