Federaţia Editorilor din România – membră a Federaţiei Editorilor Europeni

BUCURESTI - 28 iunie 2011

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, ONG

La 23 iunie 2011, Federaţia Editorilor din România (FER) a devenit oficial membră a Federaţiei Editorilor Europeni (FEE).

La 23 iunie 2011, Federaţia Editorilor din România (FER) a devenit oficial membră a Federaţiei Editorilor Europeni (FEE). Aplicaţia FER a fost aprobată în cadul şedinţei Comitetului Executiv al FEE, care a avut loc la Ljubljana în luna martie a acestui an, si validată de Adunarea Generală, desfăşurată între 23 si 24 iunie la Reykjavik, Islanda.

 

Pe parcursul celor două zile, editorii din Europa au discutat despre drepturile de autor în societatea informaţională, nivelul TVA pentru cartea pe suport de hârtie şi pentru cartea electronică, comerţul electronic de carte, editarea de carte în domeniul educaţional, crearea unei platforme pentru nevăzători, accesul la cultură cu ajutorul platformelor multilingvistice, legiferarea de către Comisia Europeană a drepturilor consumatorilor de cultură scrisă şi despre cărţile pentru copii.

 

Federaţia Editorilor din România a fost reprezentată la Adunarea Generală a FEE de Mihail Penescu, Co-preşedinte, si de Cristina Poterăşoiu, Director executiv.

 

 

 

Bucureşti

28 iunie 2011

Despre ASOCIATIA EDITORILOR DIN ROMANIA

Asociatia Editorilor din Romania (AER) este cea mai importanta organizatie din industria cartii. Bookfest - Salonul cartii Bucuresti este un proiect initiat de AER si este deschis tuturot celor implicati in industria cartii.