Conferința Centenarul Marii Uniri, cea mai importantă lecție de istorie

BUCURESTI - 10 decembrie 2018

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

La final de an centenar, Asociația Efect – Centrul de formare profesională pentru comunitate, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale și cu Casa Corpului Didactic București, organizează conferința Centenarul Marii Uniri, cea mai importantă lecție de istorie.

Centenarul Marii Uniri, cea mai importantă lecție de istorie

Centenarul Marii Uniri, cea mai importantă lecție de istorie

Evenimentul – la care vor fi invitați să participe profesori care predau istorie din București și din Ilfov – va avea loc vineri, 14 decembrie, de la ora 13, în Amfiteatrul Radu Voinea al Univesității Politehnica din București.

Conferința își propune să ofere profesorilor care predau istorie, principalii promotori ai cunoașterii faptelor istorice și ai educării tinerilor în spiritul valorilor naționale, o dezbatere despre Marea Unire a Românilor, despre disciplina Istorie și despre rolul ei în formarea noilor generații. Dezbaterile vor fi susținute de specialiști cu experiență din domeniile istorie, cultură și educație, care sunt în măsură să ofere informații inedite și extrem de utile profesorilor.

Lucrările conferinţei Centenarul Marii Uniri, cea mai importantă lecție de istorie vor fi structurate în două secţiuni:

1. Sesiune în plen – Diplomație regală pentru România – prelegere susținută de istoricul Diana Mandache și Metodica predării disciplinei Istorie adaptată profilului actual al elevilor, prelegere susținută de Mihai Manea, inspector școlar pentru disciplina Istorie și Gabriela Bărbulescu, psiholog.

2. Sesiune în ateliere – Istoria, o poveste adevărată, susținute de formatori pentru formarea continuă a cadrelor didactice.

Acțiunea este finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale, prin programul de finanțare nerambursabilă a manifestărilor, a acțiunilor și a proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918–2018) și a Primului Război Mondial.

Despre Asociatia Efect

Asociația Efect – Centrul de formare profesională pentru comunitate este înființată din anul 2014 și are ca scop conceperea, organizarea, promovarea și desfășurarea de activități și proiecte de educație a adulților, a tinerilor și a copiilor de toate vârstele (nivel preșco-lar/primar/gimnazial/liceal), pentru formare și dezvoltare continuă la nivel personal și profesional.
Astfel, în cadrul proiectelor derulate în perioada 2015–2018, asociația a desfășurat ateliere cu profesori, părinți, asistenți sociali pe teme diverse: comunicare, gestionarea situațiilor de criză, formarea/dezvoltarea competențelor-cheie, motivație pentru învățare, strategii didactice inter-active, formare/dezvoltare de atitudini civice, strategii de gestionare a stresului, creare de resurse educaționale, dezvoltare durabilă, ateliere de lectură și de creație pentru copii, ateliere mixte copii–părinți, copii–profesori.