Campania ,,Alungă fantomele electronicelor vechi” se relansează în judeţul Mureş

BUCURESTI - 18 noiembrie 2013

Comunicat tip General in Industrie, ONG, Social

Asociaţia Environ organizează în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie în judeţul Mureş, campania de informare şi stimulare a colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) şi a celor de baterii şi acumulatori (DBA), Alungă fantomele electronicelor vechi.

Prin intermediul acestui proiect, Asociaţia Environ urmăreşte creşterea gradului de conştientizare a pericolului risipirii resurselor naturale şi a efectelor nocive pe care le are eliminarea incorectă a DEEE-urilor şi DBA-urilor şi încurajarea unui comportament responsabil faţă de mediu în rândul locuitorilor din judeţul Mureş. Totodată campania are drept scop creşterea cantităţilor de deşeuri colectate efectiv de la populaţie, potenţând astfel atingerea ţintelor de colectare şi reciclare impuse de legislaţia naţională şi europeană.

,,Această campanie continuă seria iniţiativelor prin care încercăm să generăm o atitudine proactivă vis-a-vis de problemele de mediu şi să creăm o obişnuinţă de colectare selectivă atât în rândul cetăţenilor, cât şi în rândul companiilor. Totodată urmărim să creştem cantităţile de deşeuri colectate efectiv de la populaţie astfel încât să contribuim la un parcurs ascendent care să faciliteze atingerea procentului de 50% deşeuri reciclate din totalul de deşeuri menajere generate”, a declarat Andrei Orban, preşedintele Asociaţiei Environ.

Timp de o lună de zile, primăriile, instituţiile, companiile şi cetăţenii judeţului Mureş pot participa în campania Alungă fantomele electronicelor vechi, predând spre reciclare aparatura veche şi baterii uzate, având astfel şansa de a câştiga unul din premiile atractive puse în joc. Înscrierea în campanie se poate face telefonic la numărul unic 031.827.0000 sau prin completarea formularului de înregistrare fie online, fie la unul din cele două puncte mobile de informare şi colectare Ecobanca care vor staţiona în locaţiile comunicate pe site-ul campaniei.

La fiecare predare de deşeuri, participanţii vor primi un număr de puncte corespunzător cantităţii de DEEE sau DBA depuse (punctele sunt acordate conform tabelului de corespondenţă între greutăţile medii şi numărul de puncte). Punctele se cumulează cu cele primite anterior, astfel încât la finalul campaniei, cei care au adunat cel mai mare număr de puncte vor fi declaraţi câştigători. Campania este structurată în 3 categorii, iar pe data de 20 decembrie vor fi acordate premii pentru ,,Cea mai verde primărie”, ,,Cea mai verde instituţie” şi ,,Cel mai ecoactiv cetăţean”. Desemnarea câştigătorilor se va face automat şi în mod strict neutru pe baza punctelor acumulate pe perioada de desfăşurare a campaniei. În caz de egalitate, participanţii vor fi departajaţi prin tragere la sorţi.

Regulamentul complet al campaniei, detalii despre premiile oferite, precum şi locaţiile punctelor de informare şi colectare Ecobanca sunt disponibile pe site-ul www.environ.ro şi www.alungafantomele.ro.

Alungă fantomele electronicelor vechi este un proiect iniţiat de Asociaţia Environ sub patronajul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, în parteneriat cu Asociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB) şi Globex. Prima ediţie a campaniei s-a desfăşurat la nivel naţional în anul 2011.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-environ/campania-alunga-fantomele-electronicelor-vechi-se-relanseaza-in-judetul-mures