Parteneriat germano-român pentru prevenirea schimbărilor climatice

BUCURESTI - 12 iunie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Educatie / Cultura, Industrie, ONG, Social

În data de 5 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, Excelența Sa, Domnul Werner Hans Lauk, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, și domnul Andrei Orban, președintele Asociației Environ, au semnat contractul de finanțare pentru primul proiect comun privind creșterea gradului de conștientizare a populației din România referitoare la schimbările climatice

Proiectul ,,Redu amprenta de carbon: decalogul luptei împotriva schimbărilor climatice” se va desfășura în perioada septembrie – decembrie 2014 și dispune de un buget de 50.000 de euro. Mesajul campaniei va fi transmis prin intermediul site-ului dedicat proiectului  și de asemenea, prin intermediul rețelelor de socializare (Facebook, Twitter, Youtube), unde vor fi accesibile informații despre politicile privind schimbările climatice, sfaturi, explicații și exemple de bune practici privind reducerea impactului încălzirii globale, dar și un calculator al amprentei personale de carbon.

Campania va avea de asemenea o componentă ce se adresează direct elevilor și profesorilor din școli și licee, conținutul paginii web fiind transpus într-o broșură care va fi distribuită drept material didactic în cele aproape 700 de școli din întreaga țară, partenere ale Asociației Environ în cadrul altor campanii de protecție a mediului.

Debutul proiectului va fi marcat de organizarea unui eveniment special în luna septembrie, ,,Începutul școlii fără CO2”, iar finalul proiectului va fi sărbătorit printr-o manifestare sub titlul ,,Crăciun fără amprentă de carbon”. În cadrul celor două evenimente, vor avea loc concerte susținute de artiști care promovează lupta împotriva schimbărilor climatice, concursuri sportive, expoziții de fotografie, precum și alte activități artistice.

,,Este un motiv de mare bucurie și mândrie totodată că putem beneficia de experiența Republicii Federale Germania într-un proiect unic la nivel național în ceea ce privește acțiunile concrete privind combaterea schimbărilor climatice. Scopul acestui demers comun este acela de a produce o schimbare de mentalitate astfel încât fiecare cetățean să fie conștient de importanța propriei sale contribuții în reducerea amprentei de carbon și încurajarea unui comportament responsabil față de mediu, la nivel personal. Ne vom implica în mod activ în desfășurarea campaniei și avem toată convingerea că acest proiect va fi unul de mare succes”, a declarat Andrei Orban, președintele Asociației Environ.

Mai multe informații despre începutul acestui proiect vor fi disponibile în curând atât pe site-ul Asociației Environ, www.environ.ro, cât și pe pagina de internet a Ambasadei Republicii Federale Germania, www.bukarest.diplo.de.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-environ/parteneriat-germano-roman-pentru-prevenirea-schimbarilor-climatice