Peste 3500 de elevi, castigatori in cea de-a patra editie a campaniei ,,Baterel si Lumea Non-E”

BUCURESTI - 9 iulie 2015

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Industrie, ONG, Social, Retail

Campania ,,Baterel si Lumea Non-E”, un proiect cu traditie desfasurat de Asociatia Environ in peste 700 de unitati de invatamant la nivel national, a ajuns la finalul celei de-a patra editii consecutive. In total, peste 30.000 de elevi din toate ciclurile de invatamant - primar, gimnazial si liceal si peste 2000 de cadre didactice au participat activ in editia 2014 – 2015 a campaniei, colectand 30 de tone de deseuri de echipamente electrice si electronice si 7 tone de baterii si acumulatori uzati.

Peste 3500 de elevi, castigatori in cea de-a patra editie a campaniei ,,Baterel si Lumea Non-E”

Pe langa categoriile de concurs deja existente: competitie de desene, eseuri, proiecte pe categorii de varsta si competitia de colectare deseuri intre scoli, editia cu numarul patru  a adus cu sine inca 2 paliere noi de concurs: reportaje si ,,Implica-te!” – o categorie care incurajeaza activitatile de voluntariat privind preventia la nivelul comunitatii.

Insa, noutatea absoluta a campaniei din acest an, a constat in crearea Catalogului Baterel. Pornind de la principiul ,,orice fapta buna trebuie rasplatita si incurajata”, toti elevii care s-au implicat in campanie, colectand deseuri electrice si/sau baterii uzate si au acumulat un numar de puncte, indiferent cat de mic, au avut posibilitatea de a alege premii din catalog. In total, peste 3000 de copii au fost premiati cu produsele speciale din Catalogul Baterel: pornind de la rechizite, creioane, caiete, ghiozdane, pana la biciclete, role, aparate foto si tablete.

De asemenea, intrucat regulamentul campaniei prevede acordarea a doar trei premii pentru fiecare categorie de concurs (locul I, II si III), toti cei peste 300 de elevi care s-au implicat activ in sectiunile de desene, eseuri si proiecte, au fost recompensati pentru efort si incurajati sa continue participarea la astfel de initiative, fiecare primind cate un tricou si sapca inscriptionate cu eroul lor favorit, Baterel.

Premiantii editiei 2014 – 2015 pe componenta de colectare au fost Scoala Gimnaziala Nr. 56 din Bucuresti care a colectat peste o tona de deseuri de echipamente electrice si electronice si Scoala Gimnaziala Ion Creanga din Cluj Napoca la categoria deseuri de baterii si acumulatori, colectand peste 600 de kg, ambele unitati de invatamant fiind premiate cu videoproiector si ecran de proiectie. La celelalte categorii de concurs, 15 elevi de la gradinita, scoala generala si liceu, au fost premiati cu notebook-uri, biciclete, tablete, aparate foto si music playere, iar scolile castigatoare la sectiunea proiecte au primit videoproiector si ecran de proiectie, tableta si aparat foto. Lista detaliata a castigatorilor este disponibila pe pagina oficiala a campaniei, www.baterel.ro

,, Am initiat acest proiect pornind de la premisa ca cei mici sunt cei mai usor de modelat si mai receptivi la acest gen de informatii si mizam pe ei nu doar ca viitori aduti resposabili si implicati activi in proiecte de protectia mediului, ci si ca vectori de multiplicare a mesajului ecologic in randul familiilor si al prietenilor.

 

Succesul inregistrat in cele patru editii ale acestei campanii prin care am promovat sustinut principiile unui comportament responsabil fata de mediu in randul a peste 50.000 de elevi  si totodata, bucuria pe care o vedem pe chipurile copiilor cand sunt premiati pentru implicarea lor, reprezinta acea forta motrice care ne determina sa continuam proiectul si sa il dezvoltam, pana la stadiul de excelenta”, a declarat Andrei Orban, Presedintele Asociatiei Environ.

,,Baterel si Lumea Non-E” este o campanie de educatie ecologica si constientizare in ceea ce priveste efectul nociv asupra mediului si sanatatii umane al deseurilor in general si al deseurilor electrice si bateriilor uzate, in mod special. Obiectivul principal al acestui proiect il reprezinta implicarea elevilor impreuna cu profesorii coordonatori in dezvoltarea si implementarea unui program eficient de colectare selectiva in unitatile de invatamant din Romania.  In cadrul campaniei, Asociatia Environ a dezvoltat o serie de materiale informative prin intermediul carora mesajul ecologic este livrat intr-o maniera atractiva astfel incat sa fie retinut cu usurinta si aplicat in viata cotidiana: carte pentru copii, manual pentru profesori, dar si filmulete interactive.

,,Baterel si Lumea Non-E” este o campanie initiata de Asociatia Environ in parteneriat cu Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB), sub Inaltul Patronaj al Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, Ministerului Educatiei Nationale, beneficiind totodata de sustinerea Primariei Municipiului Bucuresti si a Garzii Nationale de Mediu.

Taguri: campanieBaterelenviron