Protectia mediului nu ia vacanta

BUCURESTI - 23 iulie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, ONG, Social

Luni, 23 iulie 2012 Ministerului Mediului și Padurilor in parteneriat cu Asociatia Environ a lansat in cadrul Campaniei Baterel și Lumea NON-E seria de întalniri educative « Protecția mediului nu ia vacanță ».
Evenimentul, prezidat de Ministrul Mediului, Rovana Plumb și de Secretarul General Adjunct, Elena Dumitru, precede ediția 2012 – 2013 a Campaniei « Baterel si Lumea NON-E » derulată de Asociatia Environ în parteneriat cu Ministerul Mediului și Padurilor, Ministerul Educatiei, Cercetării, Tineretului și Sportului și Garda Națională de Mediu.

Cu aceasta ocazie, elevii premiați în cadrul editiei 2011 – 2012 a Campaniei Baterel și Lumea NON-E și profesorii acestora , au avut ocazia de a discuta direct, într-un cadru mai puțin formal cu Ministrul Mediului, Rovana Plumb, despre importanța acțiunilor de protejare a mediului și despre rolul campaniilor de educare, în special a celor privind colectarea selectivă și reciclarea, în formarea unui comportament eco-activ în randul generației tinere.

D-na Elena Dumitru, Secretar General Adjunct le-a prezentat celor prezenți directiile de activitate ale Ministerului Mediului și Pădurilor, în special cele privind managementul deșeurilor de echipamente electrice și electronice și un scurt istoric al programelor de conștientizare în scoli subliniind susținerea acordată acestora la nivelul Ministerului.

Seria de întalniri educative « Protecția mediului nu ia vacanță » face parte din Campania « Baterel și Lumea NON-E » inițiată de Asociatia Environ și are ca scop principal stimularea elevilor de a se implica în mod activ în proiecte de acest gen prin interacțiunea directă a acestora cu specialiști și autorități de la care pot beneficia de un transfer important de know-how.

„Astfel de întâlniri contribuie semnificativ la creșterea nivelului de implicare atât din partea elevilor cât și a profesorilor în campaniile de educare în special in cele privind colectarea selectivă și reciclarea ceea ce, in final, conduce la crearea unui comportament responsabil privind protecția mediului atăt în rândul acestora căt și în cadrul comunităților din care fac parte. Iar acesta reprezintă un prim pas către o nouă societate a reciclării. » a afirmat Andrei Orban, Preşedintele Asociaţiei Environ.

Campania națională de conștientizare, responsabilitate socială şi colectare selectivă „Baterel şi Lumea NON-E” se adresează elevilor din toate ciclurile de învățământ – primar, gimnazial si liceal – și are ca scop principal implicarea atât a elevilor cât și a profesorilor în realizarea unei rețele naționale de colectare și reciclare selectivă (în special a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice – DEEE şi a bateriilor şi acumulatorilor uzaţi). Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Garda Națională de Mediu şi Ministerul Mediului şi Pădurilor.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-environ/protectia-mediului-nu-ia-vacanta