„Romania Recicleaza” ajunge în judetul Cluj

BUCURESTI - 8 octombrie 2018

Comunicat tip General in Administratie Publica, Educatie / Cultura, ONG, Social, CSR

Locuitorii din Bontida recicleaza pe 8 octombrie

Asociatia Environ in parteneriat cu Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și Primaria Bontida organizeaza, luni, 8 octombrie o campanie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si a bateriilor uzate.

bontida recicleaza

bontida recicleaza

Programul „Romania Recicleaza” va ajunge la inceputul saptamanii viitoare pentru prima data in comuna Bontida. Intre orele 10.00 – 15.00, localnicii vor putea preda echipamentele electrice si electronice vechi si acumulatorii portabili uzati. Pentru echipamentele voluminoase (masini de spalat, frigidere), locuitorii pot solicita telefonic sau prin e-mail (031.827.0000 sau logistica@environ.ro) ridicarea de acasa.

Locuitorii care vor preda minim 10 kg de deseuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat, vor fi premiati cu  tichete cadou, pornind de la 10 lei.

Programul „Romania Recicleaza” isi propune sa creasca gradul de informare si constientizare al populatiei cu privire la necesitatea colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice si a bateriilor uzate, pentru un mediu sanatos.

Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritatile locale au obligatia de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodariile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai putin de un centru pe localitate) sau colectarea periodica cu operatori desemnati.

Programul s-a derulat deja in Tulcea unde, au fost colectate si trimise catre reciclare 12 tone de deseuri electrice. „Romania Recicleaza” se reintoarce la Cluj  pe 10 octombrie, in comuna Camarasu.

Autoritatile publice, primarii de localitati mai mari sau mai mici, se pot inregistra in continuare in campania nationala de reciclare. Inscrierile se fac prin e-mail (logistica@environ.ro)  sau direct prin telefon la numarul 031.827.0000.