Va aducem la cunostinta infiintarea si inceperea activitatii Asociatiei Etnice a Rusilor din Romania, asociatie neguvernamentala care are caracter etnic, social, cultural si umanitar, ce reprezinta interesul etnicilor rusi din Romania .

BUCURESTI - 7 septembrie 2004

Comunicat tip General in ONG

Fisiere atasate:

1852-comunicat-sept2004.pdf


Pentru prima data in Romania, AERR a dat posibilitatea membrilor sai sa-si desemneze prin vot direct reprezentatii in Parlament.
Pentru a preveni situatiile intalnite in alte asociatii si partide politice, in care candidatii sunt desemnati de un numar restrans de oameni, AERR ofera posibilitatea membrilor sai sa stabileasca prin vot direct ordinea pe lista a candidatilor la functia de deputat.

Va aducem la cunostinta infiintarea si inceperea activitatii Asociatiei Etnice a Rusilor din Romania, asociatie neguvernamentala care are caracter etnic, social, cultural si umanitar, ce reprezinta interesul etnicilor rusi din Romania .

Conform Recensamintului populatiei si locuintei din 2002, in Romania traiesc 6721 de cetateni declarati de etnie rusa. AERR a aparut ca urmare a nevoii acestei minoritati de a-si exprima adevaratele valori culturale, sociale si spirituale si pentru a-si afirma identitatea si in
plan politic.

AERR se delimiteaza de Comunitatea Rusilor Lipoveni si de demersurile realizate de aceasta organizatie in ultimii 14 ani si isi constituie propriul program.
AERR a obtinut personalitate juridica in luna mai 2004 prin hotararea Judecatoriei Secorului 2 Bucuresti. AERR detine in prezent filiale atat in Dobrogea cat si in nordul tarii.
In luna august a acestui an, asociatia a demarat in Dobrogea, la Jurilovca, primele actiuni cu caracter economic, in scopul autofinantarii.

In dorinta de a fi cat mai aproape de membrii comunitatii rusesti si de a comunica cat mai eficient cu acestia, AERR va edita, incepand cu luna septembrie, o publicatie bilunara proprie.
AERR va participa la alegerile generale din 2004 pentru a avea reprezentare in Parlament.

In urma evenimentelor socante petrecute in Osetia de Nord, membrii asociatiei noastre sunt alaturi de familiile victimelor. Regretam faptul ca autoritatile romane nu au decretat o zi de doliu national in memoria celor care si-au pierdut viata intr-un mod atat de crud.

Despre Asociatia Etnica a Rusilor din Romania

Asociatia Etnica a Rusilor din Romania
Aleea Hobita nr. 6 • Bl. 302 • Cam. 217 • Sector 2 • Bucuresti • Romania
Inregistrata la Registrul Asociatiilor si Fundatiilor 81/10.06.2004 • Cod Fiscal 16520875
Telefon / Fax: +40 21 250.0642 • GSM: +40 726 756.878 • E-mail: aer_r@hotmail.com

Presedinte
Ecaterina Minaevna Ivan

aer_r@hotmail.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-etnica-a-rusilor-din-romania/va-aducem-la-cunostinta-infiintarea-si-inceperea-activitatii-asociatiei-etnice-a-rusilor-din-romania-asociatie-neguvernamentala-care-are-caracter-etnic-social-cultural-si-umanitar-cereprezinta-interesul-etnicilor-rusi-din-romania-