Dezbatere: Nicolae Breban şi “Trădarea criticii”

Locul desfasurarii: Uniunea Scriitorilor din Romania

Organizator: Fundatia Culturala Ideea Europeana

Dezbatere: Nicolae Breban şi “Trădarea criticii”

Nicolae Breban şi Trădarea criticii

Uniunea Scriitorilor din Romania, Fundatia Culturala Ideea Europeana, Revista Contemporanul. Ideea Europeana va invita la o dezbatere-eveniment pe marginea volumului Tradarea criticii de Nicolae Breban.

Publicat de admin în Evenimente, Noi apariţii în 11 9th, 2009 | fără răspunsuri

Comunicat de presa

Nicolae Breban şi Trădarea criticii

Uniunea Scriitorilor din Romania, Fundatia Culturala Ideea Europeana, Revista Contemporanul. Ideea Europeana va invita la o dezbatere-eveniment pe marginea volumului Tradarea criticii de Nicolae Breban.
Tradarea Criticii

Nicolae Breban “Trădarea criticii”

Invitati: Nicolae Breban, Gabriel Dimisianu, Daniel Cristea-Enache, Eugen Negrici, Eugen Simion, Alex Stefanescu. Amfitrion: Aura Christi.

Evenimentul va avea loc pe 19 noiembrie 2009, ora 14:00, la sediul Uniunii Scriitorilor din Romania, Sala Oglinzilor, Calea Victoriei, nr. 115

Un eseu cu miza critica originala. O analiza critica concreta, acidulata uneori, a starii de fapt si a psihologiei literelor de azi. Si, mai ales, o încercare de a întelege spiritul si reflexele noastre de adaptare sau de aparare în vremuri de criza, indiferent sub ce forma apare ea: politica, economica, de mentalitate.

Gabriel Dimisianu: „Un producator neobosit de surprize, în spatiul nostru literar, este Nicolae Breban, autor acum al unei carti despre critica si despre criticii din generatia lui. Cine s-ar fi gandit? Si-a intitulat cartea Tradarea criticii, un titlu despre care înclina sa creada ca-i va soca (irita) pe multi cititori: „Nu putini vor fi, probabil, oarecum socati, daca nu chiar iritati de titlul acestui eseu”. Nu stiu daca va soca (irita) acest titlu, dar nedumereste întrucatva. Tradarea criticii este o exprimare echivoca si nu poti sa nu te întrebi: în fond cine pe cine a tradat? Critica a tradat sau critica a fost tradata? Trecand de titlu, ne dam totusi seama repede cine a tradat pe cine…” (Romania literara, nr. 42, 2009)

Parteneri: Primaria sector 2 Bucuresti, Asociatia Publicatiilor Literare si Editurilor din Romania, Federatia Editorilor si Distribuitorilor de carte din Romania.
Parteneri media: Convorbiri literare, Contemporanul, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, TVR Cultural.

NICOLAE BREBAN - candidat la presedintia Uniunii Scriitorilor din Romania

P R O G R A M

* pentru re-organizarea U. Scriitorilor în perioada 2oo9 - 2o13, în vederea întaririi vizibilitatii Uniunii în campul mass-media si al institutiilor centrale nationale; o mai decisa prezenta a cartii beletristice romanesti pe piata cartii si în acest sens, re-cucerirea si re-organizarea librariilor si a punctelor de desfacere ce au fost în proprietatea Uniunii ca si contracte efective si urgente cu principalii difuzori nationali de carte.

Continuarea programului o gasiti pe:
www.blog.ideeaeuropeana.ro

Fundatia Culturala Ideea Europeana
Adresa postala: O.P. 22, C.P. 113, sector 1, Bucuresti, cod: 014780, Romania
Cod fiscal: 15911590; Cont: RO87RNCB0072049676950001 - BCR sector 1, Bucuresti.
Tel./fax: 4021-212 56 92 ; 4021-310 66 18; 0742.489.059.

Despre ASOCIATIA EUROPRESS

021-2125692;
0742489059

Participare: Intrare libera