Un prim pas spre piata fortei de munca- 30 de romi au absolvit cursul de Tehnologia Informatiei si Comunicarii

Timisoara - 14 ianuarie 2010

Comunicat tip General in ONG

Asociatia Femeilor Tiganci 'Pentru copiii nostri' a organizat in data de 23 decembrie 2009, ceremonia de inmanare a diplomelor in competente informatice unui numar de 30 de persoane de etnie roma. Absolventii au urmat in perioada septembrie-octombrie 2009 cursuri in Tehnologia Informatiei si Comunicarii acreditate de Consiliul National de Formare a Adultilor.
Scopul organizarii acestor cursuri a fost acela de a mari sansele de integrare pe piata muncii pentru 30 de romi, in cadrul proiectului 'Egalitate prin diferenta. Accesul femeilor rome pe piata muncii', finantat de Fondul Social European

In data de 23 decembrie 2009 a avut loc la sediul Asociaţiei Femeilor Ţigănci “Pentru Copiii Noştri” ceremonia de înmânare a diplomelor TIC primilor absolvenți ai cursului de inițiere în competenţe informatice.
Cursurile acreditate Consiliul Naţional de Fomare Profesională a Adulţilor s-au desfăşurat în perioada septembrie- octombrie şi fac parte din activităţile proiectului strategic “Egalitate prin diferenţă. Accesul femeilor rome pe piaţa muncii” co-finanţat de Fondul Social European „Investeşte în oameni” prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axa Prioritară 6, „Promovarea Incluziunii Sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.3. „Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”- ŞANSE EGALE ŞI RESPECT.
Doamna Letiţia Mark, coordonatoarea proiectului le-a înmânat diplomele în Tehnologia Informaţiei şi Comunicării celor 30 de persoane de etnie romă, dintre care 19 femei şi fete rome şi 11 băieţi romi. Scopul organizării acestor cursuri a fost sporirea şanselor de inserţie socială şi pe piaţa muncii pentru femeile rome şi tinerii romi care sunt grup ţintă în cadrul proiectului derulat de Asociaţia Femeilor Ţigănci “Pentru Copiii Noştri”.

Asociaţia Femeilor Ţigănci “Pentru Copiii Noştri” acreditată în cursuri de acest tip va organiza şi în anul 2010 formări în competenţe informatice, principalul obiectiv fiind acela de a mări şansele de afirmare pe piaţa muncii din Romania ale femeilor rome si tinerilor romi.

Despre Asociatia Femeilor Tiganci

Obiectivul general al proiectului este promovarea incluziunii sociale si a egalitatii de sanse pe piata muncii a femeilor si tinerilor de etnie roma, astfel incat aceste categorii expuse riscului excluziunii sa aiba oportunitati egale, sa fie in masura sa traiasca cu egalitatea de sanse asigurata de lege, si sa beneficieze de implicatiile pozitive ale respectului fata de sine si ale respectului din partea celuilat.
Pentru relaţii suplimentare: tel/fax: 0256.206.083, email: aft.pentrucopiiinostri@yahoo.com,
Pers. de contact: Larisa Mark- comunicare şi PR, tel: 0765.216.012, email: larisa_pos@yahoo.com

aft.pentrucopiiinostri@yahoo.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-femeilor-tiganci1/un-prim-pas-spre-piata-fortei-de-munca-30-de-romi-au-absolvit-cursul-de-tehnologia-informatiei-si-comunicarii