Asociatia Ghidelor si Ghizilor din Romania deruleaza Proiectul “Trezeste-te!”, finantat prin Programul de Granturi Mici al Bancii Mondiale

BUCURESTI - 30 noiembrie 2008

Comunicat tip General in ONG

In perioada septembrie – decembrie 2008, AGGR deruleaza Proiectul “Trezeste-te!”, finantat prin Programul de Granturi Mici al Bancii Mondiale.
Scopul proiectului este constientizarea si sensibilizarea comunitatii locale asupra gravitatii fenomenului violentei domestice impotriva femeilor si copiilor. Proiectul „Trezeste-te!” este un proiect pilot care urmareste sa imbunatateasca angajamentul civic al voluntarilor asociatiei in domeniul violentei domestice.

Asociatia Ghidelor si Ghizilor din Romania (AGGR) este o organizatie non-guvernamentala, non-profit si apolitica, infiintata in martie 1991.
Misiunea asociatiei este educarea tinerilor, in special a fetelor si femeilor, punandu-se accent pe dezvoltarea intregului potential al acestora si a spiritului civic pentru a deveni cetateni responsabili, care sa se implice activ in procesul de luare a deciziilor.

In cadrul proiectului, au fost prevazute urmatoarele activitati:
 organizarea unui curs de formare de formatori cu tema “Trezeste-te! – Nu accepta violenta domestica” (29 octombrie – 2 noiembrie 2008, Bisoca/Judetul Buzau); cursul a fost organizat cu sprijinul Centrului Local AGGR Buzau, a Scolii Generale din localitatea Bisoca si a Consiliului Local Bisoca;
 publicarea unor materiale promotionale, cu tema si logo-ul proiectului;
 organizarea la nivel local in centrele locale AGGR a unor campanii de informare privind violenta domestica.

In cadrul seminarului ce a fost organizat la Bisoca, au participat 35 de adulti, membri voluntari ai asociatiei, din urmatoarele centre locale AGGR: Barlad, Botosani, Bucuresti, Buzau (inclusiv Bisoca, Cislau si Valea Ramnicului), Dorohoi, Ploiesti, Pucioasa, Ramnicu Sarat si Somes-Odorhei.
In ceea ce priveste profilul participantilor, 90% au fost femei, iar 80% tineri cu varsta cuprinsa intre 18-35 de ani.

Despre Asociatia Ghidelor si Ghizilor din Romania

Contact:
Medeea Negutescu, Coordonator Proiect
Emilia Stana – Coordonator al Centrului Local Buzau
international_romania@yahoo.com
agg_romania@yahoo.com

agg_romania@yahoo.com; international_romania@yahoo

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-ghidelor-si-ghizilor-din-romania/asociatia-ghidelor-si-ghizilor-din-romania-deruleaza-proiectul-trezeste-te-finantat-prin-programul-de-granturi-mici-al-bancii-mondiale