500 de sterilizari gratuite pentru caini si pisici

BUCURESTI - 6 aprilie 2010

Comunicat tip General in ONG

500 de sterilizari gratuite pentru catei si pisici vor fi oferite in cadrul Mega-Maratonului Sterilizarilor organizat de asociatiile GIA (Group Initiative for Animals) si RAR (Romania Animal Rescue).

In perioada 12-18 aprilie, in Bucuresti va avea loc actiunea “Mega-Maratonul Sterilizarilor”. In cadrul acestui eveniment bucurestenii si nu numai pot beneficia de cele 500 de sterilizari gratuite pentru caini si pisici. Sunt vizate animalele fara stapan sau animalele cu proprietari fara posibilitati financiare.

Acest program doreste sa contribuie la stoparea inmultirii animalelor fara stapan pe strazile orasului nostru: 500 de femele nesterilizate pot da nastere la peste 20.000 de caini in numai 5 ani. Pentru ca multe animale provin si din caini / pisici cu stapan, Asociatiile GIA si RAR ofera ocazia si proprietarilor sa isi sterilizeze gratuit animalele.

Realitatea este ca in toata lumea se nasc prea multe animale pentru cate familii adoptive pot exista. De aceea controlul si eliminarea posibilitatii inmultirii este singura solutie prin care putem tine sub control populatia canina si felina si numarul animalelor fara stapan poate fi redus in timp.

Mega-Maratonul Sterilizarilor se va desfasura in perioada 12-18 aprilie, in spatii special amenajate in Parcul Tineretului.
Programarile pentru zilele 12-15 aprilie se fac la tel. 0767.808.407
Programarile pentru zilele 16-18 aprilie se fac la tel. 0763.626.777
Informatii suplimentare: office@gia.org.ro ; www.orasulanimalelor.ro


Avantajele sterilizarii / castrarii animalelor:

-este eliminata orice posibilitate de aparitie a cancerului ovarian si a piometrului (infectie a uterului care poate fi fatala)
-este redusa incidenta cancerului mamar in special atunci cand femela este sterilizata inainte de primul ciclu (care apare la 7-9 luni). Conform statisticilor, aproape 50% din femelele nesterilizate dezvolta cancer mamar.
-este eliminat riscul de cancer testicular si scade incidenta bolilor de prostata.
-sunt eliminate perioadele de calduri si disconfortul creat atat animalelor cat si oamenilor.
-Este redus instinctul de marcare a teritoriului (obicei neplacut mai ales la motani) si dorinta de fuga.

Prin acest program dorim sa informam si sa educam posesorii de animale asupra beneficiilor reale ale sterilizarii asupra sanatatii animalelor. Pentru ca nu-i asa, toti cei care au un animalut in familie isi doresc ca el sa traiasca cat mai mult si sa fie sanatos!

Despre GIA - GROUP INITIATIVE FOR ANIMALS

Prin activitatile sale, asociatia GIA – Group Initiative for Animals urmareste imbunatatirea calitatii vietii oamenilor si animalelor din Romania, promovand relatia om - mediu inconjurator – animale, bazata pe respectul pentru viata in toate formele ei.
Gia desfasoara:
•Proiecte educative pentru promovarea drepturilor animalelor
•Actiuni de adoptii
•Programe de sterilizari pentru animale cu si fara stapan
•Programe de terapie prin animale
•Programe de educare si responsabilizare a proprietarilor de animale
Contact:
Asociatia GIA – Group Initiative for Animals
Raluca Simion, tel. 0767.808.407
Delia Pirvu, tel. 0763.626.777
office@gia.org.ro