Animalele nu stiu sa calculeze, dar cu siguranta stiu sa se inmulteasca!

BUCURESTI - 9 aprilie 2009

Comunicat tip General in ONG

Bucureşti, 7 aprilie 2009 – GIA (Group Initiative for Animals) oferă lunar un număr de minim 15 sterilizări gratuite în Bucureşti.

Începând cu aprilie 2009 Asociaţia GIA – Group Initiative for Animals pune lunar la dispoziţia bucureştenilor un număr de minim 15 sterilizări gratuite. Acestea sunt destinate câinilor şi pisicilor cu stăpân (ai căror proprietari doresc operaţia dar au posibilităţi financiare reduse) şi animalelor fără stăpân totodată. Sterilizările sunt facute în cadrul cabinetelor veterinare colaboratoare, în baza unei programari telefonice la asociaţie.

Prin acest program dorim să contribuim la stoparea înmulţirii animalelor fără stăpân. O femelă poate da naştere până la opt pui anual până la sfarşitul vietii. Aşa că dacă este destul de norocoasă încât să trăiască pe stradă 5 ani, poate aduce pe lume încă 40 de câini ai străzii. Dacă avem 500 de femele pe stradă, în 5 ani ele pot da naştere la 20.000 pui, care la randul lor vor da naştere altor pui!
Multi gândesc că toate animalele fără stăpân sunt născute pe stradă şi că este ceva în neregulă cu ele. Dar de fapt de multe ori aceste animale fără stăpân provin din câini şi pisici cu stăpân pentru că mulţi pui născuţi în casele oamenilor ajung în stradă (abandonaţi în cutii, pungi, saci, prosoape pe la scările de bloc, la gurile de metrou, în faţa cabinetelor veterinare, în parcuri circulate); parte din aceştia supravieţuiesc, cresc şi se înmulţesc. O altă practică (des întâlnită la posesorii de motani) este eliberarea masculilor pe timpul nopţii pentru plimbări nocturne. Din păcate stăpânii nu se gandesc că masculii lor sunt şi taţii iresponsabili a multor pui de caini si pisici născuţi pe stradă!

Realitatea este că în toată lumea se nasc prea multe animale pentru câte familii adoptive pot exista. De aceea controlul şi eliminarea posibilităţii înmulţirii haotice este singura metodă prin care putem ţine sub control populaţia canină şi felină, iar numărul animalelor fără stăpân poate fi redus în timp.

Prin acest program dorim să informăm şi să educam posesorii de animale arătandu-le beneficiile reale ale sterilizării asupra sănătăţii animalelor. Pentru că toţi cei care au un animăluţ în familie işi doresc ca el să traiască cât mai mult şi să fie sănătos!

Avantajele sterilizării / castrării animalelor:

-este eliminată orice posibilitate de apariţie a cancerului ovarian şi a piometrului (infecţie a uterului care poate fi fatală)
-este redusă incidenţa cancerului mamar în special atunci cand femela este sterilizată înainte de primul ciclu (care apare la 7-9 luni). Conform statisticilor, aproape 50% din femelele nesterilizate dezvoltă cancer mamar.
-este eliminat riscul de cancer testicular şi scade incidenţa bolilor de prostată.
-sunt eliminate perioadele de călduri şi disconfortul creat atât animalelor cat şi oamenilor.
-este redus instinctul de marcare a teritoriului, manifestat prin urinat (obicei neplăcut mai ales la motani) şi dorinţa de fugă.


Costurile aferente sterilizărilor sunt suportate de către asociatia GIA – Group Initiative for Animals din donaţii şi sponsorizări. Puteţi să participaţi şi dumneavoastră, pentru a creşte numărul de sterilizări gratuite lunare, donând orice sumă.
Cei interesaţi sa doneze sau să beneficieze de sterilizări gratuite sunt rugaţi să sune pentru programare la numerele de telefon: Dana Puscoci 0767.808.405, Delia Pirvu: 0763.626.777, Raluca Simion 0767.808.407.

Despre GIA - GROUP INITIATIVE FOR ANIMALS

Asociaţia GIA – Group Initiative for Animals a luat fiinţa în mai 2007, membrii fondatori avand în spate ani de experienţa în salvarea animalelor fără stăpân.
Prin activitaţile sale grupul GIA urmareşte imbunataţirea calitaţii vieţii oamenilor şi animalelor din Romania, promovand relaţia om - mediul înconjurator – animale, bazata pe respectul pentru viaţa în toate formele ei:
·Promovarea dreptului animalelor la o viaţă decentă, bazată pe respect şi asigurarea unei bune calităţi a vieţii
·Protejarea acestora de abuzuri şi suferinţe
·Crearea unei societăţi mai bune, prin îmbunătăţirea relaţiei om-animal, dezvoltând şi promovând programe prin care animalele pot ajuta oamenii (copii, oameni cu nevoi speciale, persoane cu dizabilităţi, persoane în vârstă etc).
GIA – Group Initiative for Animals
Tel.: 0767.808.407
Email: office@gia.org.ro
www.gia.org.ro; www.orasulanimalelor.ro
office@gia.org.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-gia/animalele-nu-stiu-sa-calculeze-dar-cu-siguranta-stiu-sa-se-inmulteasca