Acord de colaborare între BIBLIOTECA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI şi ASOCIAŢIA GS1 ROMÂNIA

BUCURESTI - 4 august 2008

Comunicat tip General in Afaceri

A fost semnat Acordul de colaborare dintre instituțiile responsabile pe plan național cu administrarea sistemelor de numerotare standardizată pentru identificarea tipăriturilor și produselor comerciale românești.

Acordul fundamentează acțiunea conjugată a celor două instituții în scopul unei mai bune informări a pieței de profil cu privire la sistemele de numerotare în scop de identificare a tipăriturilor şi pentru a asigura respectarea standardelor şi practicilor internaţionale din domeniu.

Obiectivele acțiunilor concrete ale Bibliotecii Naționale și Asociației Global Standard 1 Romania vizează utilizarea corectă a codurilor ISBN/ISSN/GTIN (GS1 Global Trade Item Number), descurajarea eventualelor codificări neconforme cu standardele internaționale și sprijinul pieței pentru implementarea corectă prevederilor Legii 186/2003 privind promovarea şi susţinerea culturii scrise.

Părțile vor derula, în acest sens, activități specifice de comunicare publică pe toate canalele de comunicare disponibile.

În perpectivă se are în vedere, de asemenea, posibilitatea participării în comun la diverse proiecte ce sunt susținute de tehnologii de identificare automată și colectare automată de date în format electronic susținute de Standardele Globale GS1.

Despre Asociatia GS1 Romania

GS1 inseamnă Global Standard One - cea mai importantă organizaţie globală ce dezvoltă şi administrează standarde pentru identificare, codificare şi comunicaţii în domeniul lanţurilor de distribuţie. Lanţurile de distribuţie se regăsesc în viaţa oricărui sector economic, făcând ca standardele GS1 sa fie multisectoriale şi multiindustriale. GS1 înseamnă coduri de produs GTIN (Global Trade Item Number), reprezentate în coduri de bare (EAN-13), tag-uri RFID, conţinând EPC (Electronic Product Code), coduri de locaţie GLN (Global Location Number) pentru identificarea partenerilor în comerţul electronic, precum şi multe altele. Toate acestea în scopul de a permite companiilor şi/sau instituţiilor, la nivel naţional sau internaţional, să vorbească acelaşi limbaj de afaceri!

Principalele 2 atribute definitorii ce asigură succesul mondial al utilizării Sistemului de Standarde GS1 sunt: UNICITATEA codificatorilor şi GLOBALITATEA sistemului. GS1 Romania – Organizaţie membră a GS1 Europe şi GS1 Global, a înregistrat utilizatorul de prefix cu numărul 3500 în România. Aşadar, în al 15-lea an de activitate, cu peste 3500 de companii româneşti deţinând prefix internaţional GS1, construind proiecte de utilitate pentru comunitatea de afaceri din România, Organizaţia Naţională pentru Codificarea Articolelor, Serviciilor şi Locaţiilor- GS1 Romania, rămâne partenerul cel mai important pentru firmele româneşti în domeniul standardelor de identificare, codificare şi comunicaţii electronice pentru lanţurile de distribuţie.

O lume.
Un limbaj global al afacerilor.
GS1 Romania
Asociatia GS1 Romania, T:+4021 3178031, M: office@gs1.ro
Centrul Naţional ISBN/ISSN/CIP, Str. Ion Ghica nr. 4, sector 3, cod 030046, Bucuresti, Tel. 021.3112635, 021.3142434/ int. 229, Fax 021.312.4990
Email: isbn@bibnat.ro

office@gs1.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-gs1-romania/acord-de-colaborare-intre-biblioteca-nationala-a-romaniei-si-asociatia-gs1-romania