Manualul de Bune Practici in Resurse Umane, instrument unic pe piata din Romania: a IV-a editie

BUCURESTI - 18 octombrie 2013

Comunicat tip General in Administratie Publica, HR, Cursuri

Profesioniștii în resurse umane care au implementat proiecte de HR cu impact pozitiv asupra business-ului împărtășesc experiența lor în cea de-a patra ediție a Manualului de Bune Practici în Resurse Umane realizat de HR Club . Manualul constituie o resursă importantă pentru toți practicienii dedicați managementului oamenilor, dar și pentru cei care sunt pasionați de domeniul resurselor umane și care doresc să urmeze o carieră în această arie profesională.

Manual de bune practici in resurse umane, editia a IV-a, 2013

Manualul detaliază proiectele de resurse umane cele mai apreciate de către juriul Galei Premiilor de Excelență HR Club 2013, singurul eveniment din România care recunoaște și premiază excelența în domeniu. Astfel, cititorii manualului au acces la valoroasa experiență în implementarea proiectelor a „pionierilor” bunelor practici în resurse umane în 2013: Adobe Systems Romania, Apa Nova București, ArcelorMittal Galati, AXA Life Insurance Romania, Banca Comercială Română, BRD Groupe Societe Generale, Cetelem, Coca-Cola HBC Romania, ING Asigurări de Viață și Pensii, Orange Romania, Romtelecom, Scandia Food, TenarisSilcotub, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Țiriac Bank, Zentiva.

Cele 29 de studii de caz reunite în cea mai recentă ediție a Manualului de bune practici în Resurse Umane sunt structurate în 7 secțiuni: recrutare și selecție; compensații și beneficii; managementul performanței; formare și dezvoltare; strategie de resurse umane și două secțiuni incluse pentru prima dată în conținutul manualului: managementul talentelor; schimbare culturală și angajament. Modelele de bune practici prezentate în acest volum de referință pentru profesionistul în HR acoperă industrii variate. Astfel, manualul se constituie într-un ghid util în dezvoltarea proiectelor de resurse umane de succes pentru companii din România, indiferent de sectorul în care activează. Mai mult, manualul este un instrument de lucru valoros pentru orientarea practicienilor HR în etapa de planificare a proiectelor, în ceea ce privește obiectivele setate, resursele implicate și rezultatele obținute.

Anul acesta, industria cu cele mai multe proiecte înscrise în competiție a fost cea de banking și asigurări, dar foarte activi au fost și specialiștii în resurse umane din industria IT&C. Cele mai multe proiecte au fost înregistrate în categoria “Cel mai valoros proiect de Schimbare Culturală & Angajament”, urmată de categoria “Cel mai valoros proiect de Formare și Dezvoltare”, însă la toate cele 7 categorii au fost înscrise proiecte valoroase despre care vă invit să citiți în paginile manualului.” Radu Mavrodin, Președinte HR Club.

Cea de-a IV-a ediție a Manualului de bune practici în Resurse Umane va fi lansată în cadrul Conferinței Anuale HR Club -HR Change Champion- din data de 23 octombrie 2013, iar cartea va putea fi achiziționată apoi prin comandă directă. Mai multe detalii despre cuprinsul manualului și despre modalitățile de a intra în posesia lui sunt disponibile pe website-ul dedicat:

Despre Asociatia HR Management Club

HR Club este asociația profesioniștilor în resurse umane din România. Înființat în anul 2004, misiunea HR Club este de a încuraja dezvoltarea resurselor umane prin sprijinirea și promovarea celor mai bune practici în domeniu.
În prezent, HR Club are un număr de 450 de membri, din peste 300 de organizații ce activează în principalele industrii din România. HR Club este membru al Asociației Europene pentru Managementul Oamenilor (EAPM) și membru al Federației Mondiale a Asociațiilor din Domeniul Managementului Oamenilor (WFPMA).
www.hr-club.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-hr-management-club1/manualul-de-bune-practici-in-resurse-umane-instrument-unic-pe-piata-din-romania-a-iv-a-editie