TEDxBucharest 2014: 288 de minute de inspiraţie pentru un viitor altfel

BUCURESTI - 5 decembrie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Media / Publicitate, Tehnologie

Live site

A șasea editiție TEDxBucharest a strâns, pe 22 Noiembrie, la Auditorium Pallady, peste 800 de participanți pasionați și profesioniști din zone precum tehnologie, științe sociale, media, industrii creative, educație și management. Pe durata unei zile întregi, participanții și-au găsit sursele de inspirație în cele patru serii de discursuri multi-disciplinare, separate între ele de momente artistice și sesiuni de networking.

TEDxBucharest 2014: 288 de minute de inspiraţie pentru un viitor altfel

Evenimentul de anul acesta a fost un concentrat de idei pe tema “Future Spoiler”. Cele 16 discursuri ale speaker-ilor români și internaționali, a câte 18 minute fiecare, alături de cele 3 momente artistice, precum și colțurile special create de Mind Treat Studios, hacKIDemia, RoboFun și FabLab, au provocat publicul să-și imagineze cu entuziasm un viitor în care viața va fi redefinită de tehnologia tot mai avansată și de relațiile interumane în continuă schimbare.

Prima serie de discursuri, având denumirea #explore, i-a avut ca speakeri pe Florin Stanciu, Ștefania Drugă, Adrian Pop, Ioana Cozmuța și Ioana Calen. Florin a deschis ziua cu un discurs despre originea noastră genetică și cum ne definim noi astăzi, Ștefania ne-a prezentat tehnologia ca un instrument de ajutor pentru copii defavorizați iar Adrian a adus în discuție construirea celei mai sustenabile clădiri din Europa, un centru educațional și vocațional din Boldești-Scăeni. Ioana Cozmuța a invitat publicul să gândească dincolo de limitele planetei noastre și să se considere “cetățeni ai Universului” iar Ioana Calen a promovat mixul creativitate, expresivitate și tehnologie. Sesiunea s-a încheiat cu un moment aflat la intersecția dintre muzică și artă oferit de Sillyconductor.

Seria doi, #foresee, a avut ca prim speaker pe Theodor Paleologu ce ne-a expus cu mult umor patologiile puterii, vorbind despre legatura strânsă dintre putere și nebunie. Perry Timms a descris viitorul muncii și a asigurat publicul că pasiunea va fi fundamentul principal al carierei, Daniel Marcu a prezentat limitele dintre limbajul uman și o masinărie, iar Charlie Ottley a adus în discuție ecoturismul, tradițiile locale și cum acestea influențează viitorul României. Jazzappella a încantat publicul cu un moment artistic de jazz vocal, prin interpretarea într-o manieră originală a unor piese clasice.

Marcus Orlovsky, în deschiderea sesiunii 3, numită #pledge, a impresionat publicul cu povestea recuperării sale rapide în urma unui atac cerebral suferit în septembrie anul acesta. Desi majoritatea experiențelor sale dinainte de acel moment au fost pierdute, mantra ce l-a ghidat către recuperare este: „Opportunity is nowhere? Opportunity is now, here”. Sesiunea a fost continuată de Vlad Mixich, ce a tras un semnal de alarmă cu privire la mediul de informare al romanilor despre medicamente și Ioana Pelehatai & Alex Lungu ce au prezentat o nouă perspectivă a copyright-ului și viitorul libertății conținutului online. Sesiunea a fost încheiata de Georgiana Mănăilă ce a impresionat publicul cu talentul și iubirea ei pentru folclor.

#create a fost ultima serie de discursuri, cuprinzând nume precum: Rick Falkvinge, Alex May, Anna Dumitriu și Antonella Broglia. Rick a vorbit despre schimbările majore determinate de apariția internetului și de sisteme precum “bitcoin” iar Alex și Anna au prezentat viitorul prin prisma experienței lor de artiști, Alex ca artist digital și Anna ca bio-artist. Antonella a încheiat ziua printr-un discurs plin de energie și pasiune, împărtășind publicului o serie de previziuni precum: empatia va face din noi cei mai bogați oameni de pe pământ iar acest lucru se învață deja în școli.

TEDxBucharest nu mai e demult doar un eveniment, ci o comunitate pentru români cu idei, pasiune și energie pentru a face lucrurile să se întample. În discursul său, Perry Timms spunea că aceia dintre noi care își vor găsi un sens în ceea ce fac nu vor mai avea nevoie de un manager care să le spună pas cu pas ce trebuie făcut. Eu sper ca participanții de anul acesta de la TEDxBucharest să fi găsit măcar o idee care să le arate că viitorul lor poate fi altfel daca au curaj și încredere în capacitatea lor de a-l schimba”. (Andrei Dinu, organizator TEDxBucharest 2014)

Parteneri

Telekom, BRD - Groupe Societe Generale, OMV Petrom, Teamnet

Parteneri Media  

DIGI24, UTV, KISS FM, Adevărul, mediaTRUST, Romania Insider, City Compass, Foreign Policy, Cariere Online, România Pozitivă, Ejobs, IQads, Ideas Lab, Workstickers, HRBexpert, Progresiv, Comunicate de presă, Bookster, Urban.ro, 121.ro, La Punkt, Viața Medicală.

Parteneri Logistici și Tehnologici 

Qzine, AllWaysFWD, FotografulTAU, FabLab, Interbelic Victoria, CoolRentals, Acer, SponsEasy, Samsung, Aqua Carpatica, Finlandia, Milka, The Happy Cupcakes, BlackCab, Eventstuff, MindTreatStudios, Themefuse, Zece si fii, COS, DoubleTree by Hilton, LEDgo, Mercury360, Inversee, Gest Info Consult

___________________

Despre TEDxBucharest

În spiritul “idei care merită împărtășite”, TED a creat TEDx, o platformă de evenimente locale, organizate independent, ce adună oameni care împărtășesc o experiență tip TED. TEDxBucharest s-a alăturat inițiativei internaționale încă de la început, din 2009, când au luat naștere și conferințele locale din întreaga lume.Despre TEDTED este o organizație non profit devotată ideilor care se ghidează după dictonul Ideas Worth Spreading. A început acum 25 de ani ca o conferință de patru zile ținută în California și a ajuns astăzi o conferință globală care anual invită liderii lumii să-și prezinte ideile în 18 minute.

___________________

Diana Nastase / diana.nastase@tedxbucharest.ro / 0743-169-609

Adriana Ancuta / adriana.ancuta@tedxbucharest.ro / 0729-699-608TEDxBucharest 2014

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-incub/tedxbucharest-2014-288-de-minute-de-inspiratie-pentru-un-viitor-altfel