„INSIEME” - DE CINCI ANI ALATURI DE BUSINESS-UL ITALO-ROMAN

BUCURESTI - 10 octombrie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

Joi, 6 octombrie, Centrului de Afaceri Italo-Roman „Insieme” si revista „Insieme” au sarbatorit intr-un cadru festiv cinci ani de existenta. In atmosfera plina de eleganta a Hotelui „Continental” Bucuresti, colaboratorii centrului si ai publicatiei - oameni de afaceri italieni si romani, jurnalisti, PR-isti – au adresat urari de viata lunga Asociatiei Insieme, care s-a remarcat ca unul dintre cei mai activi aparatori ai intreprinzatorilor interesati de piata afacerilor romano-italiene, fie ei romani sau italieni.

„Am crezut de la bun inceput in acest proiect si iata ca nu m-am inselat. Inteleg foarte bine ce inseamna confuzia unui om de afaceri strain care vine sa investesca in Romania, dezorientat adesea de sistemul birocratic, de legislatie sau de o lipsa de informare privind oportunitatile de investitii, subventiile de la stat sau pur si simplu cum sa isi alega angajati eficienti. Am incercat sa stam alaturi acestor oameni, astfel incat atat Italia, cat si Romania sa aiba de castigat de pe urma investitiilor”, a spus Georgeta Paun, presedinta Asociatiei Insieme.
Asociatia non-profit INSIEME a luat fiinta in anul 2000, din initiativa unui grup de oameni de afaceri italieni si romani, fiind gandita ca o piatra de temelie in edificarea unui sistem de colaborare eficient intre Romania si Italia, in domeniile economic, social si cultural. In contextul integrarii Romaniei in structurile europene, INSIEME isi asuma un rol activ in promovarea relatiilor de colaborare dintre cele doua tari, precum si in dezvoltarea si consolidarea unui cadru propice desfasurarii de activitati profitabile in diverse sectoare ale economiei. Asociatia INSIEME se doreste, de asemenea, un sprijin avizat in efortul depus de companiile italiene din Romania si de cele romanesti din Italia de a se adapta la mediul de afaceri autohton.
Pentru implementarea obiectivelor stabilite, Asociaţia INSIEME dispune de suportul media al revistei bilingve de afaceri si informatii INSIEME. Publicatia ofera o panorama larga a mediului economic, social si cultural din România si Italia, fiind o sursa obiectiva de informare cu privire la activitatea institutiilor implicate in politicile care au ca finalitate dezvoltarea si consolidarea contactelor dintre cele doua tari. In paginile revistei pot fi regasite si o serie de oportunitati de investitii in variate domenii ale economiei italiene si romanesti. Publicatia „Insieme” a aparut in anul 2000, avand initial format de gazeta saptamanala, scrisa integral in limba italiana. Dupa un an de aparitie s-a considerat oportuna trecerea la un nou format, acela de revista lunara, cu o grafica imbunatatita si cu un continut bilingv care sa serveasca atat investitorilor italieni din Romania, cat si celor romani interesati de piata italiana.

Despre Asociatia Insieme


INFORMATII SUPLIMENTARE:

Asociatia Insieme ofera o gama larga de servicii informative:
 Promovarea pe piata romaneasca a propunerilor de colaborare in domeniul economic.
 Informatii despre societati si despre sectorul merceologic.
 Informatii despre legislatia romaneasca in materie de investitii straine, despre sistemul financiar si bancar local.
 Cautare si selectionarea oportunitatilor de afaceri si investitii din Romania.
 Asistenta juridica si inlesnirea contactului direct cu autoritatile.
 Identificarea domeniilor de interes major si a posibilitatilor de cooperare dintre societati romanesti si italiene.
 Asistenta si organizare de misiuni de afaceri ale operatorilor economici in Romania si in strainatate
 Asistenta si organizare de targuri precum si intalniri de afaceri si programe de formare

Insieme

Valentin Bizadea – Director marketing.
Date de contact: 0723.249.720.

marketing@insieme.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/asociatia-insieme/insieme-de-cinci-ani-alaturi-de-business-ul-italo-roman